Gevulde ontbijt taartjes

Gevulde ontbijt taartjes

Ontbijt taartjes, gemaakt van havermout. Gevuld met yoghurt en vers fruit. Voor zo’n feestontbijtje kom je vast wel snel je bed uit!

Kijk ook eens bij deze speculoos havermout cake, lekker als ontbijt en snack.

Wat heb je nodig voor 2 kleine ontbijt taartjes?

  • 200 gr havermout
  • 400 ml melk naar keuze (plantaardige melk kan ook)
  • 60 gr agavesiroop
  • 5 el vanilleyoghurt
  • Vers fruit naar keuze

Hoe maak je het?

Het maken van dit ontbijtje is heel simpel. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de havermout met de melk en de agavesiroop. Giet het beslag in 2 kleine springvormen bekleed met bakpapier. Bak de taartjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de taartjes afkoelen. Schep het midden van de taartjes leeg, zodat je een kuiltje krijgt waar de yoghurt in kan. Giet de yoghurt hierin en verdeel het fruit over de taartjes.

Maak je ze het liefst de avond van te voren? Maak dan alleen de taartjes en giet hier pas de volgende dag de yoghurt in.

Liefs jacky



Close