Gastblog: Van model naar mama

Van model naar mama.. Als Eveline werkt staat ze in de spotlight en maak de meest bijzondere dingen mee, maar thuis is ze toch echt gewoon.. Eveline, mama. Eveline is 24 jaar, moeder van Eloise en sterren zoontje Roan*. Ook is ze stiefmoeder van twee lieve kindjes van 8 en 11 en in deze gastblog vertelt ze haar verhaal.

Nieuwsgierig

Het marketingaspect achter het modellenwereldje vond ik altijd zo interessant. Hoe kan het dat je via reclame, evenementen en show, mensen, bedrijven en hele industrieën kan raken? Dit met een mooi plaatje en een vriendelijke lach? Die vraag en die gedachte heb ik altijd zo interessant gevonden en dat heeft ervoor gezorgd dat ik model ben geworden en dat ik daar ook heel goed in wilde zijn. Misschien niet de meest voorkomende gedachte bij meiden die model willen worden, wel een enorm goede drijfveer.

There we gooooo

Ik begon met werken voor één bureau. Het was vooral promotie werk, wat ik minder leuk vond. Maar ik deed ervaring op, bouwde een mooi portfolio op en zou op deze manier het wereldje leren kennen. En ja inderdaad, de opdrachten werden steeds leuker. Ik had mijn eerste fotoshoots en werd ingehuurd als “pretty face” op grote evenementen. Wauw, het harde werken wierp zijn vruchten af; ik ging de goede kant op!

Liefde en verdriet

Na niet al te lang kwam er alleen iets anders op ons pad.. Iets nog veel veel mooiers. Ik was zwanger! Wauw! Een dream coming true. Ik was jong (21), maar zo dolgelukkig! Ik bleef lekker werken en paste mijn opdrachten er op aan. Maar toen sloeg het noodlot toe. Ons lieve, kleine zoontje Roan kwam eerder dan gepland. Zijn longetjes waren nog net niet goed genoeg ontwikkeld om te kunnen overleven. Onze wereld stortte in. Het is niet in woorden uit te drukken wat het verliezen van je kind met je doet. De mama’s die dit mee hebben moeten maken zullen mij hier vast wel in snappen. Zo kort was hij bij ons, maar voor altijd zal hij met ons zijn. Ik weet nog steeds niet hoe je dit verdriet uitlegt, het zit in elke vezel van je bestaan. Wat ik wel weet is dat je na gaat denken. Nadenken over wie je bent, wat je wil, waar je goed in bent. Hoe je je authentieke zelf wil blijven zijn. Proberen te leven.

En dan?

Niks haalt de pijn weg, ook niet een beetje. Wel probeer ik de leuke dingen te doen, puur omdat ik weet dat dat goed voor mij is. En ja, dat was ook mijn werk. Ik ging weer aan de slag. Het voelde raar, niet meer hetzelfde. Maar fijn was het wel. Ik wilde alleen meer, verder groeien. Toen heb ik mij als zzp’er ingeschreven en ben ik fulltime voor mijzelf gaan werken. En dat heeft mij vele avonturen en enorm veel ervaring opgeleverd..

Droom wordt werkelijkheid

Ik word door verschillende bedrijven ingehuurd en werk voor 16 bureaus. Ik ben ook ander soort opdrachten gaan doen. Zo werk ik ook als grid girl, sta ik als trekpleister op beurzen in te gekke outfits en sta ik model voor webshops. Ik ben goed in mijn werk, maar ik vind het vooral echt fantastisch leuk om te doen. Ja, je voeten doen vaak enorm veel pijn van je mega hoge hakken en je reist van hot naar her op de meest bizarre tijdstippen, maar.. Het is elke dag weer feest!

En toen..

En toen.. Ik voelde mij niet zo lekker. Ik was ook een keer flauwgevallen, ik was steeds misselijk. Hm, misschien toch maar even een zwangerschapstest doen. Die was negatief. Misschien dan toch maar even langs de huisarts gaan. Maar de volgende dag zag ik de test weer liggen. En het leek wel.. Of ik opeens een tweede streepje zag.. En ja hoor, meteen een aantal testen gedaan en inderdaad: ZWANGER! Wauw, wauw, wauw! Een tweede kindje. Nu nog bijzonderder om mee te mogen maken, maar ook extra spannend.

Keuzes maken

Op een gegeven moment vond ik het niet meer verantwoord om hele werkdagen op torenhoge hakken te werken, dus ik ging minder werken. Omdat het pas vrij laat te zien was dat ik zwanger was paste ik wel nog in de leuke pakjes. Maar op een gegeven moment vond ik dat ik moest stoppen. Ik ben tenslotte zzp’er, ik moet het van mijn goede naam hebben. En als een opdrachtgever zelf moet gaan vragen waarom ik er opeens zo “voller” uitzie, gaat dat naar mijn idee ook ten koste van de vertrouwensband op zakelijk gebied.

Roze wolk

Dus ik ging minder werken, pikte er af en toe nog een opdrachtje tussen uit die ik prima zwanger kon doen. Maar op een gegeven moment ben ik gestopt. Met twee stiefkindjes en een tweede baby opkomst was het druk zat. En het werk werd te zwaar. De zwangerschap ging super. Ik kon niet wachten om ons meisje te ontmoeten. Alles is zo ontzettend goed gegaan en op 16 mei 2018 is ons lieve, mooie meisje Eloise Giselle geboren.

Huisje, boompje, beestje

Mijn vriend werkt enorm veel. Ook hij is zzp’er (maar in een totaal andere business), dus hij bikkelt erop los. Ik heb altijd al voor de stiefkids gezorgd. Maar aangezien zij ouder zijn en overdag naar school gaan, konden we het werk goed combineren met het familieleven. Nu is er een baby’tje.. Ons lieve prinsesje. En dankzij het harde werken van mijn vriend kan ik thuisblijven bij haar en zorg ik voor de oudere kinderen. Oftewel, I’m a stay at home mom now! Ik werk niet meer met BN’ers, sta niet meer op de mooiste feesten en draag niet meer die te gekke pakjes. Of ik het mis? Ja! En ik ben ook van plan in de toekomst weer aan de slag te gaan. Maar voor nu ben ik er erg graag thuis en geniet ik volop van Eloise. Ik ben zo gelukkig met haar, dat ik haar mama mag zijn en het feit dat ik er voor de kinderen mag zijn en zij zo niks te kort komen is voor mij van onschatbare waarde. Ik geniet er zo van. Hier ben ik mijn vriend zo ontzettend dankbaar voor! Het is een hele verandering zo met een baby. Van fotoshoots en zere voeten naar een klein flupske en poepluiers haha! Al verschoon ik die dan wel met een rode lippenstift op. Aard van het beestje ;)..

Lieve Eveline. Wat leuk om te lezen, maar ook zo heftig wat jullie hebben moeten meemaken. Ik kan me niet eens voorstellen hoe dat moet zijn. Bedankt dat je jouw verhaal wilde delen! Wil je meer van Eveline zien? Ze zou het leuk vinden als je haar volgt op Instagram (@evelinerobin8).
Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close