Gastblog: Creëer alles wat je wilt met de Law of Attraction

Ik denk dat ik wel zeggen mag dat ik erg ervaren ben op het gebied van persoonlijke groei en mindset, gezien de tijd en focus die ik erin gestoken heb de afgelopen jaren. Ik heb honderden boeken gelezen en veel nieuwe inzichten op gedaan, maar er is er één in het bijzonder die mijn wereld echt heeft doen veranderen: De Wet van Aantrekking.

De Wet van Aantrekking? Wat is dat?

In het Engels heet het ‘The Law of Attraction’, een term die wat vaker gebruikt wordt in de online wereld. Zoals het al doet vermoeden gaat het over aantrekkingskracht. De wet zegt dat alles wat jij nu hebt in je leven, door jezelf aangetrokken is. Of je dat nu wilt of niet: alles heb je zelf aangetrokken. Dat doe je door de vibratie die je uitzendt. Ja, ook die vervelende schoonmoeder en het feit dat je de afgelopen twee weken doodziek in bed hebt gelegen.

Haak nu niet gelijk af, ik weet dat het confronterend klinkt, maar luister even naar me.. Als je weet hoe het werkt kan je het namelijk enorm in je voordeel gaan gebruiken. Dan kun je alles in je leven creëren wat je wilt! Succes, rijkdom, geluk en een optimale gezondheid.

Hoe werkt die Law of Attraction precies?

Ik zal proberen om het zo goed mogelijk uit te leggen in deze gastblog. Alles is energie, dat is wetenschappelijk bewezen: alles bestaat in de kern namelijk uit dezelfde atomen. Deze atomen die reageren op elkaar, energetisch. Met onze gedachten kunnen wij deze atomen doen bewegen. Dat klinkt zweverig, maar is allemaal wetenschappelijk vastgelegd in de Kwantumfysica. Wetenschappers zoals Albert Einstein hielden zich hier al mee bezig.

Door bewust onze gedachten te sturen, zenden we dus een bepaald energie uit. De wereld om ons heen reageert op deze energie en door een kettingreactie van kleine energetische veranderingen in en om ons heen, kunnen we alles naar ons toe bewegen wat we graag zouden willen hebben!

Sporters gebruiken het voor succes, zieke mensen voor genezing

Sporters gebruiken het om hun tijden te versnellen, hun kracht te vergroten en succesvol te zijn. Ze sturen hun gedachten zo dat ze zichzelf zien winnen, dat gewicht zien tillen of die afstand binnen die tijd zien rennen. Door de energie die ze daarmee uitstralen, krijgen ze die energie ook terug. Het gewenste wordt de werkelijkheid.

Zieke mensen gebruiken het om genezing te manifesteren voor zichzelf. Ze sturen hun gedachten bewust naar een beeld waarin zij helemaal gezond zijn. Door hier hun aandacht aan te schenken, manifesteren ze dit in de werkelijkheid. Er zijn een hoop mensen die met behulp van de Law of Attraction genezen zijn van hun ‘ongeneeslijke’ of ‘chronische’ ziekte. Tip: de documentaire ‘Heal’ op Netflix gaat hierover en laat verschillende verhalen zien van mensen die op deze manier genezen zijn.

Het belangrijkste hierin is dat je vooral zelf bepaald wat je aanneemt als je waarheid. Doktoren zijn ook maar mensen met een bepaalde perceptie. Dit betekent niet dat je niet naar de dokter moet luisteren trouwens, maar ik wil wel even een nieuw inzicht schetsen, want hoe veel verhalen zijn er wel niet van ouders wiens kindje een diagnose kreeg, maar daar weigerde naar te luisteren en leven, waardoor het kindje nu in volle gezondheid mee kan in het ‘normale’ leven?!

De stappen van de Wet van Aantrekking

Wil je het zelf eens proberen? Dat kan heel makkelijk. Er zijn een aantal stappen die belangrijk zijn om iets in je werkelijkheid te manifesteren: je moet een verlangen uitspreken (wat wil je hebben?), je moet het resultaat loslaten (en vertrouwen dat het wel komt) en je moet een energetische match worden met hetgeen je wilt hebben. Als jij 5 kilometer wilt kunnen rennen, kan je denken en wensen wat je wilt, maar word jij geen match – ga jij je niet gedragen als iemand die 5 kilometer kan rennen – dan ga je het niet krijgen. Actie is enorm belangrijk, ook bij deze wet.

  1. Spreek het verlangen uit
  2. Laat het resultaat los en vertrouw dat het komt
  3. Word een match met hetgeen je wilt

Wat wil je graag hebben?

Het mag alles zijn.. Misschien wil je dus die vijf kilometer kunnen rennen, misschien wil je 10 kilo afvallen, of een nieuwe baan, of wil je zonder pijn in je rug je kinderen op kunnen tillen. Spreek het uit, zend je wens het Universum in en weet dat het gehoord wordt. Onthoud: Zodra jij de wens hardop uitspreekt, gaat die kettingreactie in gang en zal het naar je toekomen!

Vertrouwen, vertrouwen, vertrouwen

“Eerst geloven, dan zien” is een mooie twist op het originele gezegde vind ik zelf. Voor je dat wat je wilt kan gaan zien in je werkelijkheid zal je eerst moeten geloven dat het kan, dat het er is: ook voor jou.

Zie jij jezelf als de vrouw die al jarenlang overgewicht heeft? Dan zal je eerst je beeld van jezelf moeten veranderen voor je het in je realiteit gaat zien. Dit heeft alles te maken met mindset. Ga jezelf zien én voelen als een slank persoon. Iemand die met gemak afvalt. Die zich super goed in haar vel voelt. Die complimenten krijgt omdat ze er zo goed uit ziet. Visualiseer dit beeld en gevoel, spreek dit uit. Iedere keer dat je merkt in je oude denkpatroon terug te schieten, draai het om naar je nieuwe mindset en herhaal hardop voor jezelf: Ik ben gezond, ik ben slank, ik ben fit, ik krijg complimenten, ik val met gemak af, etc. Voel het ook!

Pas als je GELOOFT dat het kan, wanneer je VOELT dat het voor jou mogelijk is, zal je het kunnen gaan zien.. Anders blijf je er blind voor.

Stap in de ontvangstmodus…

Als laatste stap is het belangrijk dat je kunt gaan ontvangen. Hetgeen je gewenst hebt is er al, dat kan ontzettend snel gaan. Je weet niet wat er gaat gebeuren en hoe snel dat kan gaan. Dat herken je vast wel, dat gevoel. Het is belangrijk dat je beseft dat het er al is, maar dat je het nu mag ontvangen.

“Kom maar, kom maar, kom maar…” en focus op het goed, rustig en dankbaar voelen. Dan zit je in de juiste vibe om te ontvangen.

Gedraag je ook als de persoon die je zijn moet. ‘Fake it till you make it’ zou je bijna kunnen zeggen. Als jij 20 kilo wilt afvallen en je gelooft dat het kan, je kunt je ogen sluiten en jezelf zien als de slanke, energieke en vrolijke persoon die je wilt zijn… Dan kun je gaan ontvangen. Dan mag je je zo gaan gedragen. Wat zou die persoon doen? Doe dat. Hoe zou die persoon denken? Doe dat.

Laat het gaan.. En het zal komen!

En het belangrijkste: Let. It. Go. Laat het resultaat los. Het maakt niet uit wat er gaat gebeuren, want jij WEET dat het goed komt. Vertrouw erop dat die kettingreactie jou het gewenste resultaat gaat brengen. Ben oké met alles dat gebeurt. Schrik niet als de weegschaal zegt dat je aangekomen bent. Als jij gelooft dat je een slank en energiek persoon bent die gemakkelijk afvalt, dan gaan die kilo’s er echt af. Maar geloof het, en vertrouw het Universum.

Mijn eigen ervaring

Ik heb de afgelopen twee jaar al veel gemanifesteerd met de Law of Attraction.. Een appartement om in te wonen, een liefdevolle partner die precies voldoet aan mijn wensen (ik had letterlijk een wensenlijstje gemaakt voor het universum!), heel veel zelfvertrouwen om succesvol te worden met mijn coaching business, en.. Ik ben maar liefst acht kilo afgevallen in 12 weken, door alles compleet los te laten!

Gestopt met calorieën tellen, intensief sporten, zo veel mogelijk bewegen en veel meer gaan focussen op rusten, manifesteren, me goed voelen en genieten van alles wat ik eet en drink. Ik had al van alles geprobeerd, maar niets werkte. Nu sprak ik mijn verlangen uit en focuste me op het worden van de juiste match en het stappen in de ontvangstmodus. Et voilà, ik eet en drink veel meer, sport veel minder en tóch alle kilo’s kwijt. Zo simpel kan het zijn! Ja, ECHT.

Alles is mogelijk.. Zolang jij gelooft dat het kan!

Vertrouwen is mega belangrijk. Geloof jij dat het kan? Dan loop jij al voor op de rest die dat niet gelooft. Leer jezelf zien als de persoon die je wilt zijn en dan zal jij die persoon worden. Vraag en het wordt gegeven. Alles. Zo werkt de wet en de wet werkt altijd. Soms onverwachts en met wat humor… Maar je krijgt altijd wat je vraagt!

Meer weten over de Wet van Aantrekking? Bekijk de documentaire ‘The Secret’ of lees: ‘De Wet van Aantrekking’ van Esther Hicks, ‘The Power of Now’ van Eckart Tolle en ‘De 7 spirituele wetten van succes’ van Deepak Chopra.

Wauw, bedankt voor deze interessante en duidelijke blog! Wist je dat Coco Chiara personen coacht om next level te gaan met hun privé leven en onderneming? Op haar website kan je hier meer info over vinden. Neem vooral ook even een kijkje op de Instagram van Queen of Routine voor veel inspirerende content.

Foto’s: Prisca Visser
Close