Frozen yoghurt cake 2.0

Als de zomer in aantocht is kan ik niet genoeg krijgen van zomerse gerechten. Kennen jullie de Frozen Yoghurt Cake met fruit nog? Dit keer is het tijd voor een nieuwe variant, met pindakaas en cookies! Heerlijk voor het warme weer.

Wat heb je nodig (voor 1 cake/ongeveer 12 plakken)?

  • 1 groot pak magere yoghurt (1 liter)
  • 35 gr pindakaas
  • Zoetstof naar smaak
  • 10 digestive volkoren koeken
  • Cakeblik met bakpapier

Hoe maak je het?

Doe de helft van de yoghurt in een schaaltje en meng hier de pindakaas en zoetstof naar smaak door. Giet dit in het cakeblik bekleed met bakpapier. Zet dit vervolgens 1 uur in de vriezer. Breek de koekjes in stukken (houd eventueel wat over voor de topping) en leg dit op de pindakaas laag. Doe dan de rest van de yoghurt in een schaaltje en meng hier zoetstof naar smaak door, giet dit over de koek. Zet nu de hele nacht in de vriezer en klaar is je frozen yoghurt cake! Haal de cake uit de vriezer voordat je het wilt eten, totdat hij zacht genoeg is om hem te snijden. Bewaar in de vriezer.

Per plak (1/12):
Calorieën: 102
Vet: 4,2 gram
Koolhydraten: 11,2 gram
Eiwitten: 5,1 gram
Vezels: 0,2 gram




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close