Frozen yoghurt bites

Een heerlijk nagerecht, ontbijtje, snack (wat je maar wilt) voor de warme dagen. Deze friszoete frozen yoghurt bites, met een crunch, maak je in een handomdraai en zijn heerlijk.

Wat heb je nodig voor 8 frozen yoghurt bites?

  • 100 gr magere yoghurt
  • 2 el zoetstof (poedervorm)
  • 100 gr volkoren/tarwe bloem
  • 70 gr ongesmolten kokosolie
  • 30 gr honing
  • 2 eiwitten
  • Handje aardbeien

Hoe maak je de bites?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bloem, kokosolie en honing in een hoge kom en meng stevig door elkaar totdat je brokjes deeg krijgt. Verdeel de brokjes deeg over een ovenschaal en bak 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen. Pureer de aardbeien door de yoghurt, samen met de zoetstof. Klopt de eiwitten stijf en schep hier voorzichtig de yoghurt door. Pak een nieuw schaaltje en schep de helft van het deeg op de bodem, gevolgd door alle yoghurt. Schep de andere helft van het deeg op de yoghurt en zet 4 uur in de vriezer. Zet de bites 5 minuten uit de vriezer en snijd in stukken. Bewaar in de vriezer.

Per frozen yoghurt bite:
Calorieën: 134
Vet: 8,2 gr
Koolhydraten: 11,7 gr
Eiwitten: 2,9 gr
Vezels: 0,5 gr




2 Comments

Anneke juli 25, 2019 at 3:58 am

Hoi Jacky,
Hoe hoog zet je de oven wanneer je de crunch bakt?
Gr. Anneke

Jacky augustus 1, 2019 at 5:31 pm

Hi Anneke. 180 graden zoals in het recept staat 🙂

Comments are closed.