Smeuïge peanutbutter & jelly taartjes: Eenhaps jamtaartjes, gemaakt van kikkererwten, voor bij de thee of als snack. Deze taartjes zijn heerlijk smeuïg door de jam die uit de taartjes loopt!
Wat heb je nodig (voor 12 taartjes)?
- 1 blik kikkererwten (240 gr)
- 80 gr tarwebloem
- 100 ml amandelmelk
- 1 ei
- 1 eiwit
- 1 tl bakpoeder
- 5 el honing
- 2 el jam
- 1 el pindakaas
- Vierkante springvorm met bakpapier
Hoe maak je de taartjes?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de kikkererwten, tarwebloem, amandelmelk, bakpoeder en honing in de blender of keukenmachine en meng tot een glad beslag. Meng hier daarna het eiwit en ei door. Giet de helft van het beslag in in de springvorm, vervolgens de jam en daarna de andere helft van het beslag. Bak het taartje 35 minuten in de voorverwarmde oven en laat helemaal afkoelen. Snijd vervolgens in blokjes en giet de pindakaas over de taartjes.
Per portie:
Calorieën: 139
Vet: 2,3 gram
Koolhydraten: 20,9 gram
Eiwitten: 6,4 gram
Vezels: 3,8 gram