FILMPJE: Kwarktaart met frambozen swirl

Vol eiwitten, super snel klaar, verantwoord en mooi om te zien. Ik heb het over de kwarktaart met frambozen swirl. Een frisse kwarktaart, die toch lekker zoet is door de koekjesbodem. Met de frambozen saus is een marmer-effect gemaakt, waardoor deze taart ook nog mooi is om te zien.

Wat heb je nodig?

  • 100 gr volkoren koekjes
  • 90 gr havermout
  • 80 gr tarwebloem
  • 80 gr gesmolten kokosolie
  • 900 gr magere kwark
  • 6 el zoetstof
  • 9 gelatineblaadjes
  • Handje diepvries frambozen
  • Blender of keukenmachine
  • Springvorm met bakpapier

Hoe maak je het?

Haal de kwark een uur van te voren uit de koelkast zodat deze op kamer temperatuur komt. Doe de koekjes, havermout, bloem en kokosolie in de blender of keukenmachine en meng fijn. Druk het mengsel in de springvorm met bakpapier. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp deze uit. Doe de gelatineblaadjes samen met een eetlepel water in een steelpan en warm op, blijf roeren. Zorg dat het niet gaat koken! Laat de gelatine afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de gelatine, voor dat het gaat binden, bij de kwark en de zoetstof en meng nogmaals. Giet op de koekbodem. Laat de frambozen ontdooien en prak ze fijn met een beetje water. Giet de frambozen op de kwarklaag en maak met de achterkant van een lepel zigzag bewegingen door het kwarkmengsel. Zet de kwarktaart minimaal 3 uur in de koelkast

Kwarktaart met frambozen swirl

Per puntje (1/8):
Calorieën: 300
Vet: 13,1 gram
Koolhydraten: 30,2 gram
Eiwitten: 14,9 gram
Vezels: 2,2 gram




Close