FILMPJE: Bounty ijs

Deze zomer maak ik regelmatig zelf ijs, want je weet precies wat er in zit en het leuke is dat je zelf je eigen smaken kunt bepalen. Waarom ijs in de winkel kopen als je met maar 5 ingrediënten, binnen no-time dit ijs op tafel zet? Ik heb al verschillende smaken geprobeerd. Waaronder mango-kokos ijs en avocado ijs. Nog heel graag wilde ik bounty ijs maken, want kokos en chocolade is een heerlijke combi!

 

Wat heb je nodig (voor ongeveer 5 bolletjes)?

  • 1 banaan
  • 200 ml kokosmelk uit blik
  • 50 gr kokosrasp
  • Zoetstof naar smaak
  • 60 gr pure chocolade
  • Staafmixer

Hoe maak je het?

Doe de banaan, samen met de kokosmelk, kokosrasp en zoetstof in een schaal en meng glad met de staafmixer. Breek de chocoladereep in kleine stukjes en meng goed door elkaar. Zet het ijs minimaal 4 uur in de vriezer, roer af en toe even door.

Per bolletje ijs:
Calorieën: 236
Vet: 19,2 gram
Koolhydraten: 11,3 gram
Eiwitten: 2,2 gram
Vezels: 3,1 gram