FILMPJE: Banaan/kokos bites

Ik was de standaard bananen pannenkoekjes of poffertjes een beetje zat en besloot iets heel anders te maken: banaan/kokos bites. Je maakt deze bites door plakjes banaan door het beslag te halen en deze vervolgens te bakken. Het beslag is gemaakt van kokosmeel en kokosyoghurt, wat zorgt voor een heerlijke kokossmaak!

In het filmpje hieronder laat ik je zien hoe je deze banaan/kokos bites maakt.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 2 el kokosyoghurt of magere kwark
  • 2 el kokosmeel
  • Scheutje amandelmelk
  • 1 ei
  • 2 bananen

Hoe maak je het?

Doe de kokosyoghurt en meel in een schaaltje, samen met het ei en wat melk. Meng tot een glad beslag. De kokosmeel kan er voor zorgen dat het beslag heel dik wordt, voeg dan nog wat extra amandelmelk toe. Verwarm een koekenpan met wat bakspray. Snijd de banaan in plakjes en haal de plakjes banaan door het beslag. Bak ze aan beide kanten goudbruin in de koekenpan.

Maak af met wat extra kokosyoghurt en vers fruit. Eetsmakelijk!

Per portie:
Calorieën: 243
Vet: 8,6 gram
Koolhydraten: 32,4 gram
Eiwitten: 7,4 gram
Vezels: 7,6 gram

 

 

 

 




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close