Evy’s eetdagboekje 5 | 21 mnd oud

Jacky Nobels blog

Het is niet altijd makkelijk om een gezond en gevarieerd dagmenu samen te stellen voor je kindje. Ter inspiratie deel ik daarom één keer per week Evy’s eetdagboekje met bijbehorende receptjes!

Zoals elke papa en mama streven wij naar een zo voedzaam mogelijk voedingsschema, zodat hier en daar ook plek is voor een snoepje of chipje. Dit is dus ook één van de redenen dat Evy vaak twee keer per dag warm eet, persoonlijk vind ik alleen brood voor de lunch niet voedzaam genoeg. Vooral omdat Evy ‘s avonds niet altijd goed eet vanwege vermoeidheid (dan heeft ze toch maar alvast haar portie groente binnen!) en je maakt haar meer blij met een flink bord gekookte groente en pasta, dan met een boterham. Betekent natuurlijk niet dat ze nooit brood krijgt, want ik heb ook wel eens geen tijd om ’s middags te koken. We voeden Evy niet bewust vegetarisch op, deze keuze heeft ze zelf gemaakt omdat ze niet van vlees houdt. Een plakje kipfilet of worst vindt ze wel lekker. Verder staat er de hele dag een flesje water voor Evy klaar zodat zij kan drinken wanneer ze wilt. Uit een beker drinken oefenen we samen een aantal keer per dag. Ook wordt Evy ’s nachts nog twee keer wakker voor een flesvoeding. In een aparte blog kunnen jullie lezen hoe wij omgaan met de eetopvoeding. Dat gezegd hebbende, nu over naar Evy haar eetdagboekje!

Evy's dagmenu

Ontbijt (09:00)

Een koekje in bed en daarna een bakje fruit (meloen en banaan).

Snack (10:30)

Een bruine boterham met dadel/hazelnoot pasta.

Lunch (11:30)

Komkommer, biet, roerei en stukjes bieten wrap.

Snack (15:30)

Een zakje koekjes.

Diner (17:30)

Een beetje van alles wat ze lekker vindt: watermeloen, olijven, broccoli, bloemkool, mais en een volkoren boterham.

Papfles (19:15)

Een pyjamapapje uit een pakje of opvolgmelk met 3 scheppen olvarit volkoren pap.

Ik ben benieuwd of het eetdagboekje van jullie kindje vergelijkbaar is of juist niet! Laat het weten in de comments hieronder.
Close