Evy’s eetdagboekje 3 | 19 mnd oud

eetdagboekje dreumes

Het is niet altijd makkelijk om een gezond en gevarieerd dagmenu samen te stellen voor je kindje. Ter inspiratie deel ik daarom één keer per week Evy’s eetdagboekje met bijbehorende receptjes!

Zoals elke papa en mama streven wij naar een zo voedzaam mogelijk voedingsschema, zodat hier en daar ook plek is voor een snoepje of chipje. Dit is dus ook één van de redenen dat Evy twee keer per dag warm eet, persoonlijk vind ik alleen brood voor de lunch niet voedzaam genoeg. Vooral omdat Evy ‘s avonds niet altijd goed eet vanwege vermoeidheid (dan heeft ze toch maar alvast haar portie groente binnen!) en je maakt haar meer blij met een flink bord gekookte groente en pasta, dan met een boterham. We voeden Evy niet bewust vegetarisch op, deze keuze heeft ze zelf gemaakt omdat ze niet van vlees houdt. Verder staat er de hele dag een flesje water voor Evy klaar zodat zij kan drinken wanneer ze wilt. Uit een beker drinken oefenen we samen 1 keer per dag. Ook wordt Evy ’s nachts nog twee keer wakker voor een flesvoeding. In een apart artikel kunnen jullie lezen hoe wij omgaan met de eetopvoeding. Dat gezegd hebbende, nu over naar Evy haar eetdagboekje!

Ontbijt (09:00)

Terwijl wij uitsliepen, at ze bij ons een paar crackers in bed.

Daarna een smoothie van een banaan, handje spinazie, halve avocado, 2 dadels en melk

Snack (10:30)

Zelfgemaakte bananenbrood

Lunch (11:30)

Een leftovers lunch: gekookte pompoen en aubergine, een halve avocado en een boterham

Snack (15:30)

Vegan kikkererwtenpoffertjes

Diner (17:30)

Wij haalde McDonalds en nemen dan altijd 6 kipnuggets mee voor Evy om haar maar niet over te slaan haha. Maar hier doe je haar geen plezier mee. Ze heeft er 1tje op. Daarna heeft ze nog wat gekookte broccoli en pasta gegeten. Daarna nog een chocolade koekje.

Papfles (18:45)

Een pyjamapapje uit een pakje of opvolgmelk met 3 scheppen olvarit volkoren pap

Ik ben benieuwd of het eetdagboekje van jouw kindje vergelijkbaar is of juist niet! Laat het weten in de comments hieronder.
Close