Evy’s dagritme: 9 maanden oud

De laatste keer dat ik Evy’s dagritme met jullie deelde was ze 6 maanden oud. Het wordt dus hoog tijd voor een update nu ze 9 maanden oud is. Er is namelijk veel veranderd!

08:00 Fles van 150cc

Evy wordt meestal wakker tussen 7 en 8 uur. We worden rustig wakker waarna Evy haar eerste fles krijgt en vitamine D. De 150 cc gaat meestal helemaal op.

10:00-11:00 slapen

2 uurtjes nadat Evy wakker is geworden en even gespeeld heeft gaat ze weer naar bed.

11:00 2 stuks fruit met yoghurt/kwark of havermoutpap

Evy heeft best veel honger, daarom zorg ik er altijd voor dat deze maaltijd een vuller is en ze niet alleen fruit krijgt. Meestal pureer ik 2 stuks fruit en voeg ik er 2 eetlepels yoghurt en/of havermout bij of ik maak havermoutpap voor Evy.

Hier kan je lezen hoe je havermoutpap geschikt maakt voor baby’s.

12:00-14:00 slapen

Tussendoor gaat Evy lekker spelen en dan gaat ze rond de middag naar bed voor haar lange slaapje van 1.5-2 uurtjes.

14:00 2 boterhammen met ei of havermoutpap

Na het slaapje krijgt Evy 2 bruine boterhammen of een bordje havermoutpap (als ze deze ’s ochtends nog niet heeft gehad).

Meestal kies ik voor een groentespread of pindakaas als beleg. Vaak krijgt ze er scrambled eggs bij (dit vindt ze heerlijk) of een flesje met melk/drinkyoghurt en natuurlijk een fles of beker water.

15:30 fles 150cc

Na haar lunch heeft ze snel weer trek in een fles dus deze krijgt ze rond 15:30. Meestal gaat deze fles niet helemaal leeg.

Soms nog even slapen

Dit verschilt. Dit noemen wij ‘de moeilijke periode’. Rond deze periode is slapen voor haar erg lastig, terwijl ze wel heel moe is. Vaak lukt het op dit tijdstip niet om haar in slaap te krijgen en dan blijft ze wakker tot de nacht slaap.

18:00 warme maaltijd

Meestal maak ik een vers hapje voor Evy en heb ik in de vriezer een voorraadje hapjes voor haar staan. Ook krijgt ze regelmatig een potje, als we haast hebben, geen zin hebben om iets te maken of ik ben vergeten iets voor Evy uit de vriezer te halen.

Evy eet alleen vlees als ze een potje krijgt waar vlees in zit, verder maken we het nooit voor haar omdat we zelf ook nauwelijks vlees eten. Ik zorg ervoor dat ik regelmatig peulvruchten of ei in Evy haar hapjes verwerk waardoor ze toch voldoende eiwitten binnen krijgt.

19:30 papfles 150cc

Als Evy niet geslapen heeft rond 16:00 kiezen we vaak voor een normale fles, omdat ze dan te moe is om een papfles leeg te krijgen. Is ze nog niet erg moe, dan krijgt ze een papfles voordat ze gaat slapen.

20:00 slapen

Nu gaat ze slapen in haar eigen bedje. De laatste tijd wordt ze wel eens wakker ’s nachts omdat ze haar speentje kwijt is of graag bij ons wilt zijn en dan slaapt ze lekker verder bij ons in bed.

We hebben een lastige periode gehad dat ze de halve nacht klaarwakker was. In deze periode kreeg ze ’s nachts ook nog een extra fles. Gelukkig gaat het de afgelopen nachten weer goed! Hopen dat het zo blijft!

Ik ben benieuwd, komt het dagritme van jullie kindje van 9 maanden overeen of juist helemaal niet? Laat je het weten in de comments?
Close