Evy’s dagritme: 6 maanden oud

evy ontdekt voetjes

Ik krijg veel vragen van jullie over het dagritme van Evy. Nu ze bijna 6 maanden oud is en hapjes krijgt, begint er steeds meer structuur te komen in haar dagritme. Een goed moment om er een blog over te schrijven en het met jullie te delen!

Toen Evy nog in mijn buik zat, had ze op vaste momenten de hik. Iedere 3 uur, om 09:00, 12:00 etc. Ik ging er dan ook vanuit dat ze iemand zou zijn met structuur, maar dit was alles behalve waar. De tijden dat ze de fles kreeg en de slaaptijden verschilde enorm. In het begin vond ik dat erg lastig omdat ik zelf wel erg van de structuur ben. Maar nog belangrijker vonden we dat Evy zelf kon aangeven wanneer ze honger had en moe was, dus we hebben het helemaal aan Evy over gelaten. Voeden gaat op verzoek en ze gaat slapen als ze moe is. Toch begint er nu ze 6 maanden is eindelijk een beetje regelmaat in te komen, ook fijn voor ons!

08:00 – eerste fles

Evy wordt wakker (ze slaapt ’s nachts nog naast ons in de co-sleeper) en we liggen nog een tijdje met z’n alle in het grote bed. Spelen en knuffelen. Als Evy om haar fles vraagt geven we haar 210 cc, die gaat er goed in na een lange nacht zonder voeding.

Als wij nog even willen slapen gaat ze vaak ook nog slapen. Anders kleden we haar aan en gaat ze na de fles spelen. Dan gaat één van ons sporten en de ander heeft dan even de tijd om zichzelf klaar te maken.

09:30-10:15 – slapen

Evy slaapt standaard maar drie kwartier, overdag in haar ‘grote’ bed op haar slaapkamer. Tenzij ze heel moe is, dan slaapt ze anderhalf uur, maar dit komt zelden voor.

11:00 – fruithap

Als ze wakker wordt is het tijd voor de fruithap met een bekertje water. We zijn eerst begonnen met alleen groente ’s avonds. Sinds een weekje geven we nu 2 keer per dag een hapje. Het fruithapje gaat meestal voor 3/4 op, waardoor haar volgende fles iets uitgesteld kan worden.

11:30-12:15 – slapen

Nu gaat Evy weer slapen. Als Evy moe is begint ze wat te zeuren en wrijft in haar oogjes.

12:30 – tweede fles

Evy krijgt 180cc. Minder dan vanochtend. We weten dat ze de rest van de dag behoefte heeft aan 180 en soms gaat de fles niet eens helemaal leeg.

Na de fles zetten we Evy vaak even rechtop in een stoeltje om het eten te laten zakken. Daarna gaat Evy spelen op de grond op een speelkleed met wat speelgoed. Zodat ze alle ruimte heeft!

13:30-14:15 – slapen

Evy is weer moe. Ze gaat slapen. Vaak moeten we nog drie keer naar haar bedje lopen om haar speen terug in te doen, daarna valt ze zonder problemen zelf in slaap. Dat was een paar weken terug heel anders, dus we zijn onwijs blij dat het nu zo goed gaat.

Na het slapen gaat Evy lekker spelen op het speelkleed. Vaak lezen we samen ook nog een boekje.

Soms gaan we natuurlijk ook even weg. Naar de stad, boodschappen doen of naar opa en oma. Dan slaapt Evy lekker in de wagen.

15:15-16:00 – slapen

Ontdekken is vermoeiend! Evy gaat weer even lekker slapen.

16:00 – derde fles

Het is weer tijd voor de fles, dit keer weer 180cc. Deze fles gaat bijna nooit helemaal op.

17:15-18:00 – slapen

Na wat spelen is Evy weer moe en gaat nog even slapen voor het eten.
Rond deze tijd laten we Evy vaak spelen in een rompertje met blote voetjes. Zodat ze lekker haar voetjes kan ontdekken, die zijn op dit moment super interessant!

18:00 – warm eten

Rond 18:00 krijgt Evy warm eten met een bekertje water. Fruit gaat er beter in dan groente, maar we zetten door!

Hier kan je lezen hoe dat gaat!

19:30 – laatste fles

De laatste fles is 180cc + 2 schepjes rijstebloem. Als ze heel moe is, kost het haar te veel
moeite om de papfles leeg te drinken (ze wordt dan ontzettend boos) en dan kiezen we er voor om de 2 schepjes rijstebloem
weg te laten. Hierna gaat ze eventueel nog in bad, dit doen we om de dag.

We hebben gekozen om rijstebloem in haar flesje te doen omdat ze opeens heel vroeg wakker werd (06:00) van de honger. Dat betekent dat ze toe is aan meer voeding overdag.

20:00

Evy gaat met een vol buikje slapen tot de volgende ochtend. We hebben enorm geluk dat ze zo goed ’s nachts slaapt. Heel soms wordt ze ’s nachts wakker, speentje erin en ze slaapt verder.

Ik ben heel benieuwd naar het dagritme van jullie kindje van 6 maanden oud? Is die vergelijkbaar of juist heel anders?
3 Comments

Cynthia januari 30, 2019 at 9:08 pm

Wat leuk om te lezen! Fijn om te horen dat er op een dag regelmaat is.’mijn baby is nu bijna 12 weken en we doen idd nog alles op verzoek 🙂

Marielle januari 30, 2019 at 10:20 pm

Fijn om te lezen! Hier een meisje van 11 weken en ook alles op verzoek. Voor het lezen van jouw blog vroeg ik mijzelf wel af of er ooit ritme zou komen..

Jacky januari 31, 2019 at 11:54 am

Dat dacht ik ook! Maar het komt vanzelf

Comments are closed.

Close