Evy’s eetdagboekje 1 | 18 mnd oud

Visie op voeding

Het is niet altijd makkelijk om een gezond en gevarieerd dagmenu samen te stellen voor je kindje. Ter inspiratie deel ik daarom één keer per week Evy’s eetdagboekje met bijbehorende receptjes!

Zoals elke papa en mama streven wij naar een zo voedzaam mogelijk voedingsschema, zodat hier en daar ook plek is voor een snoepje of chipje. Dit is dus ook één van de redenen dat Evy twee keer per dag warm eet, persoonlijk vind ik alleen brood voor de lunch niet voedzaam genoeg. Vooral omdat Evy ‘s avonds niet altijd goed eet vanwege vermoeidheid (dan heeft ze toch maar alvast haar portie groente binnen!) en je maakt haar meer blij met een flink bord gekookte groente en pasta, dan met een boterham. We voeden Evy niet bewust vegetarisch op, deze keuze heeft ze zelf gemaakt omdat ze niet van vlees houdt. Verder staat er de hele dag een flesje water voor Evy klaar zodat zij kan drinken wanneer ze wilt. Uit een beker drinken oefenen we samen 1 keer per dag. Ook wordt Evy ’s nachts nog twee keer wakker voor een flesvoeding. In een apart artikel kunnen jullie lezen hoe wij omgaan met de eetopvoeding. Dat gezegd hebbende, nu over naar Evy haar menu! 

evy eetdagboekje

Ontbijt (09:00)

1 banaan en een halve avocado

Snack (10:30)

Een stuk granolabrood

Lunch (11:30)

3 flinke el gekookte broccoli, een handje volkoren pasta met een bekertje of flesje halfvolle melk

Snack (15:30)

Een bakje linzen chips van BioToday met een macaron

Diner (17:30)

Gekookte wortels, 2 flinke el linzen uit blik en 2 vissticks uit de airfryer

Papfles (18:45)

Een pyjamapapje uit een pakje of dreumesmelk met 3 scheppen olvarit volkoren pap

Ik ben benieuwd of het dagmenu van jullie kindje vergelijkbaar is of juist niet! Laat het weten in de comments hieronder.
Close