Evy’s bezoekje aan de Newborn Spa

Evy, Mike en ik zijn langs geweest bij de Newborn Spa, de eerste baby spa van Nederland! Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik van Sarita, de eigenaresse, een uitnodiging om met mijn baby langs te komen. Toen Evy oud genoeg was maakte ik meteen een afspraak, we waren zo benieuwd hoe zij het zou vinden!

 

De Newborn Spa


Bij de Newborn Spa in Almere kan je terecht voor hydrotherapie, babymassage, zwangerschapsmassage en diverse workshops. Hydrotherapie is het floaten in een groot, warm bad met gezuiverd, chloorvrij water. Het floaten kent veel voordelen voor de baby. Het bevordert het slaapritme en kalmeert baby’s, het vergroot de longcapaciteit en versterkt de spieren, het bevordert de zwemreflexen, coördinatie en het zelfbewustzijn en het zorgt voor minder krampjes. Babymassage is ook goed voor krampjes, daarnaast versterkt het de band met je baby, het versterkt de emotionele ontwikkeling, verbetert het immuunsysteem en babymassage kan helpen bij overstrekken en onrust.

Voordelen voor Evy


Evy heeft heel erg de behoefte aan contact. Alleen liggen of slapen vindt ze nog heel lastig en dat snappen wij goed. Haar hele bestaan heeft ze in mijn buik gewoond, ze is altijd gewiegd, ze heeft altijd geluid om haar heen gehad en is altijd bij mama geweest. Het enige bekende in deze voor haar nieuwe en onbekende wereld is in de armen van mama en papa. Als we haar ook nog eens wiegen en sus-geluidjes maken, raakt ze heerlijk ontspannen om in slaap te kunnen vallen. Wij vinden het belangrijk om nog zo veel mogelijk de baarmoeder na te bootsen voor Evy, dit zorgt ervoor dat ze een veilige haven heeft, van waaruit zij zich verder kan ontwikkelen. Dit doen wij door haar te knuffelen en te dragen als zij daar om vraagt, iedere dag minstens 2 uur huid op huid contact te geven, haar regelmatig te masseren en haar vaak in bad te doen. Een bezoekje aan de Newborn Spa vonden wij daar zeker aan bijdragen!

Bovendien is Evy een gevoelig meisje, ze heeft na een drukke dag last van alle prikkels en ze overstrekt zich regelmatig. Als je de voordelen van floaten en babymassage kent, snap je wel waarom de Newborn Spa goed kan zijn voor Evy.

Ons bezoekje


Voordat baby’s gaan floaten wordt aangeraden om eerst te voeden, omdat het floaten zo inspannend is. Wij hadden het zo gepland dat Evy vlak voor ons afspraak haar fles kreeg. Je mag 25 minuten eerder komen, zodat je rustig kunt voeden in de Newborn Spa. Na de uitleg van Sarita, hebben we Evy uitgekleed, kreeg ze een zwemluier en zwembroekje aan en een band om haar nek waarmee ze kan drijven. Heerlijk ontspannen dreef Evy in het water, eerst was ze nog wat alert en kregen we regelmatig een lachje te zien, daarna viel ze in slaap. Heel leuk om te zien dat ze het zo fijn vond. Als afsluiting mochten wij haar nog een massage geven met verwarmde massageolie, waar ze ook van genoot.

Evy was de rest van de dag heel ontspannen en ze heeft heerlijk geslapen!

 

Kortom, een super ervaring voor Evy, maar ook zeker voor ons. Hier komen wij zeker nog een keer terug! Bedankt Sarita!

 
Close