Eiwitrijke sinaasappelcake met granaatappel en pistache

Een heerlijke en vrolijke friszoete cake, dat vol zit met eiwitten. Ik heb er namelijk kikkererwten in verstopt, die je absoluut niet proeft!
Zoals je op de foto’s ziet heb ik het receptje twee keer gemaakt, de ene keer cupcakes, de andere keer een hele cake, je kan dus kiezen!

Wat heb je nodig (voor ongeveer 8 cupcakes)?

  • 1 flinke sinaasappel
  • 1 blik kikkererwten (240 gr)
  • 80 gr havermeel
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 1 tl bakpoeder
  • 5 el honing
  • 100 gr ongebrande cashewnoten
  • 3 el griekse yoghurt
  • 1 el kokosolie
  • Pitjes van 1 granaatappel
  • 1 zakje gezouten pistachenoten
  • Blender of keukenmachine
  • Cupcake -of cakevorm + olie om in te vetten

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe in de blender of keukenmachine samen met het havermeel, ei, eiwit, de melk, bakpoeder en 4 el honing. Rasp de schil van de hele sinaasappel, doe dit ook in de blender of keukenmachine. Voeg hier vervolgens het sap van de halve sinaasappel bij (bewaar de andere helft! die heb je straks nog nodig). Meng dit tot een glad beslag. Vet de vorm(pjes) in met wat olie en vul deze met het beslag, bak 30 minuten. Ondertussen kan je de topping maken. Doe de cashewnoten in een schaaltje, kook wat water en laat de cashewnoten 5 minuten in kokend water staan. Doe de uitgelekte geweekte cashewnoten, griekse yoghurt, 1 el honing, kokosolie en het sap van de halve sinaasappel die je over had, in de blender of keukenmachine en meng tot een glad mengsel, dit is je topping. Zet dit mengsel in de koelkast, het wordt nu wat dikker. Als je cake klaar is, laat deze dan goed afkoelen. Tot slot kan je de topping hierop smeren en afmaken met de pistachenoten en granaatappelpitjes!