Zelf maken van eiwitrijke kokosmakronen is super makkelijk. In ‘normale’ kokosmakronen zit onwijs veel suiker, maar wist je dat dat helemaal niet nodig is? Aan deze eiwitrijke kokosmakronen heb ik een beetje agavesiroop en eiwitpoeder/whey toegevoegd. Eiwitpoeder zorgt voor extra eiwitten en voor een nog zoetere smaak. Heerlijk! De perfecte snack als je het mij vraagt.
Wat heb je nodig (voor ongeveer 10 kokosmakronen)?
- 100 gr kokosrasp
- 30 gr eiwitpoeder/whey (kokos smaak)
- 4 eiwitten
- 10 gr agavesiroop
- Optioneel: pure chocolade
Hoe maak je deze eiwitrijke kokosmakronen?
Verwarm de oven voor op 170 graden. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. Het eigeel gebruik je niet. Klop de eiwitten goed stijf (zodat het eiwit niet uit de kom valt als je deze ondersteboven houdt). Meng de kokosrasp met de whey. Schep het eiwit voorzichtig door het kokosmengsel en de agavesiroop en maak ongeveer 10 bolletjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de kokosmakronen ongeveer 10 minuten totdat deze goud-bruin zijn. Laat ze helemaal afkoelen en maak ze eventueel af met gesmolten chocolade.
