Eetbare cookie dough (zonder ei) Salty Nuts

Eetbare cookie dough (zonder ei) Salty Nuts

Als klein kind, en stiekem als volwassene ook gewoon nog, de helft van het koekjesdeeg opeten voordat de koekjes daadwerkelijk gemaakt zijn.. op dat moment zou je willen dat je gewoon met een bakje koekjesdeeg op de bank kunt gaan zitten en deze helemaal uitlepelen. Dan heb ik goed nieuws, dat kan! Deze cookie dough is gemaakt zonder ei, dus helemaal veilig om te eten. Bomvol suiker, roomboter en chocolade, maar dat mag in December. Dus lekker met een kop thee en cookie dough op de bank, of misschien wel als verrassend nagerecht met kerst. Enjoy!

Liever ‘gezond’ koekjesdeeg? Ook dat is mogelijk!

Wat heb je nodig (voor 4 personen)

  • 200 gr roomboter op kamer temperatuur
  • 200 gr basterdsuiker
  • 100 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gr tarwebloem
  • Snufje zout
  • Halve reep Johnny Doodle Chocolate Sweet Salty Nuts (of een andere smaak naar keuze)

Hoe maak je deze eetbare cookie dough

Doe de roomboter in een kom samen met de basterdsuiker en gewone suiker en meng totdat er geen klontjes meer zijn te zien. Voeg dan de overige ingrediƫnten, behalve de chocolade, toe en meng tot deeg. Breek de chocolade in stukken en meng door het deeg. Klaar is je cookie dough!




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close