Een dag bij ons thuis

Jacky Nobels

Jullie gaven aan het leuk te vinden om te lezen over ons dagindeling en daarbij ook de taakverdeling. Ik zal hieronder twee dagen beschrijven, een werkdag en een vrijde dag.

Evy en Jacky

Werkdag

Mike werkt wisselende diensten, dagdiensten en nachtdiensten. Vandaag heeft Mike een dagdienst en gaat rond 07:00 de deur uit. Evy wordt dan langzaam wakker en ik slaap nog. Evy krijgt een koekje in bed met wat te drinken en haar ipad. Ik slaap nog een uurtje door terwijl Evy filmpjes kijkt. Als Evy er klaar mee is maakt ze mij wakker, ik verschoon haar en kleed haar aan. Daarna ga ik mijzelf rustig klaarmaken, doe wat in huis en Evy speelt terwijl ze een bakje fruit eet. Tussendoor krijgt ze nog een koekje of wat lekkers. Om 11:30 krijgt Evy warm eten en om 12:00 gaat ze naar bed. Dan begint mijn werkdag. Ik eet dan mijn eerste maaltijd terwijl ik recepten maak, die fotografeer of werk op de laptop. 1.5 uur later wordt Evy wakker. Terwijl Evy speelt en een broodje eet probeer ik tussendoor nog wat werk te doen. Soms gaan we rond deze tijd even naar de stad of komen mijn ouders langs. Als ik echt veel werk te doen heb komt mijn moeder de hele dag oppassen. Om 16:00 begin ik aan het eten (meestal Hello Fresh, lekker makkelijk). Evy kijkt dan tv of zit bij me op het aanrecht. Tijdens het eten stofzuig ik, dweil ik en doe het grootste gedeelte van de vaat al. Even later komt Mike thuis en gaan we eten. Mike doet Evy in bad, of ze gaan samen douchen, terwijl ik de tafel opruim (dat is best nog wel even een werkje nadat een dreumes zelf heeft gegeten). Ze krijgt een papfles terwijl ze tv kijkt. Met zijn 3e poetsen we ons tanden. Ik breng haar naar bed. Voor het slapen gaan ligt ze altijd nog even bij me en zing ik voor haar of bespreken de dag. Na 5 minuutjes geeft ze aan dat ze wilt slapen en leg haar in bed waarna ze zelf in slaap valt. Om 19:00 slaapt ze. ‘S avonds werk ik nog wat en kijk serie in bed met wat lekkers. Mike is meestal aan het Gamen of kijkt tv. S’ nachts wordt Evy nog een aantal keer wakker voor een voeding. Meestal gaat Mike eruit ‘s nachts.

Samen douchen Jacky

Vrije dag

Mike gaat uit bed als Evy wakker wordt om 7 uur. Ik slaap uit tot een uur of 9, maak me klaar en ga daarna sporten. In de tussentijd ontbijten Mike en Evy samen en kleed hij haar aan (ik leg van te voren dan wel kleertjes klaar 😉 ). Als ik thuis kom gaat mike sporten. Meestal gaan we ‘s middags iets leuks doen met zijn 3e of we gaan op bezoek bij mijn ouders. Vandaag eten we bij mijn ouders. Om 11:30 eet Evy warm en slaapt van 12-14 uur. Daarna rijden we naar mijn ouders, wat ongeveer 40 minuten rijden is. Bij mijn ouders eet Evy allemaal lekkers en speelt met opa, oma en hun hondje. We bestellen sushi en eten om 17:00. Voor Evy koken we ‘s avonds meestal apart wat groente, pasta/rijst en ei of vis. Zo simpel mogelijk is waar ze van houdt. Om 18:30 rijden we naar huis, Evy valt in de auto even in slaap. Om 19:00 krijgt ze thuis een papfles. Samen poetsen we haar tanden en Mike brengt haar naar bed. Voor het slapen gaan nog even knuffelen en zingen. Om 20:00 slaapt ze. Daarna ruimen we Evy haar speelgoed op en gaan tv kijken. ‘S nachts wordt Evy nog een aantal keer wakker, Mike gaat eruit.

Nou zo zien ons dagen er dus gemiddeld uit. Ik ben benieuwd of jullie dagen met kind er ongeveer hetzelfde uitzien of juist heel anders!?
Close