Dragonfruit choco cupcakes

Ik word altijd helemaal vrolijk van de mooie kleuren van dragonfruit, waar ik nog vrolijker van word is chocolade. Dus wat is er beter dan deze dragonfruit & chocolade cupcakes!

Wat heb je nodig voor 6 cupcakes?

  • 100 ml gesmolten kokosolie + extra om de bakvorm in te vetten
  • 80 gr tarwebloem
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • 2 flinke el cacaopoeder
  • 1 tl baksoda
  • 80 gr kwark
  • 60 gr dadels
  • Zoetstof naar keuze

Wat heb je nodig voor de topping?

  • ½ dragonfruit
  • 50 gr kwark
  • 2 eiwitten
  • 15 gr whey/eiwitpoeder
  • 1 el honing
  • Blender of keukenmachine
  • Cupcake bakvorm

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe alle ingrediënten voor de cupcakes in een keukenmachine of blender en blend tot een egaal beslag. Vet een cupcakevorm in en vul deze voor de helft met het mengsel (ze zullen nog erg rijzen). Bak de cupcakes 20 minuten. Maak ondertussen de topping. Doe de dragonfruit, kwark, whey en honing in een blender of keukenmachine en blend totdat het een egaal mengsel wordt. Klop vervolgens het eiwit stijf. Meng het eiwit voorzichtig met het dragonfruit mengsel. Zet de topping 1 uur in de koelkast. Als de cupcakes afgekoeld zijn en de topping wat harder geworden is kan je deze op de cupcakes smeren. Je kunt de cupcakes eventueel nog opleuken met een stukje dragonfruit. Smakelijk!




Close