Crispy ebi tempura sushi roll – Mike’s recept

Crispy ebi tempura sushi roll

Als wij sushi bestellen (en dat is best vaak) dan bestellen we sowieso altijd een ebi tempura sushi roll en dan het liefst de crispy variant, met gebakken uitjes. Maar Mike dacht, dat kan ik ook. En dat kan hij zeker. Mike’s recept is serieus nog lekkerder dan de sushi die we bestellen. Echt het proberen waard!

Mike’s creatie liet ik al een paar keer zien op mijn story en meerdere keren werd om het recept gevraagd, daarom heeft Mike voor jullie het recept uitgewerkt.

De ebi tempura roll is een sushi rol met rijst aan de buitenkant en gefrituurde garnalen erin. Het ziet er misschien moeilijk uit, maar wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om te maken?

Hebben jullie ook al het recept van Mike’s poke bowl gezien? Aanrader!

Wat heb je nodig voor 3 sushi rollen?

  • 250 gr sushi rijst
  • 1 tl zout
  • 4 el rijstazijn
  • 1 el suiker
  • 1 avocado
  • 1/2 mango
  • 225 gr gefrituurde garnalen
  • Sushi rol matje
  • Huishoudfolie
  • 1 el witte sesamzaadjes
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 2 nori vellen
  • 2 el kewpie mayonaise
  • 2 el gebakken uitjes

Hoe maak je de ebi tempura sushi roll?

Doe 350 ml koud water in een pan en voeg hierbij de sushi rijst. Breng aan de kook met de deksel op de pan en zet, als het kookt, direct het vuur laag. Laat nog 10 minuten doorkoken op zacht vuur. Haal de pan van het vuur en laat nog 15 minuten staan, haal al die tijd de deksel niet van de pan. Voeg het zout, rijstazijn en suiker toe aan de rijst en meng. Laat de rijst afkoelen.

Snijd ondertussen de avocado en mango in plakjes en bereid de garnalen zoals aangegeven op de verpakking.

Wikkel het sushi matje in met huishoudfolie om te voorkomen dat de rijst blijft plakken aan het matje. Zet een schaaltje klaar met de witte en zwarte sesamzaadjes.

Neem een norivel en knip door twee. Leg het norivel met de glanzende kant onder op de sushi mat met folie. Verdeel hierover de rijst totdat je het vel niet meer ziet. (Tip: maak je handen nat als je de rijst over het vel verdeeld. Dan blijft het rijst niet plakken aan je handen).

Draai het hele vel om, zodat je de nu het norivel boven hebt. Verdeel 1/2 el kewpi mayonaise over het midden van het vel, gevolgd door de garnalen, avocado en mango.

Rol het geheel stevig op met behulp van de mat (hou met je vingers de ingredienten bij elkaar zodat je de rol stevig kunt oprollen). Verwijder het matje en haal de rol door de sesamzaadjes. Snijd met een scherp mes in plakken en decoreer met de gebakken uitjes.

Liefs jacky



Close