Crackers maken lastig? Ja dat vind ik wel. Maar niet als je ze crackers van tortilla’s maakt. Super makkelijk en heerlijk met een dipje zoals bietenhummus.
Dit recept maakte ik voor Ruggengraat en kan je ook op hun website vinden!

Wat heb je nodig?
- 2 volkoren tortilla’s
- 1 blik kikkererwten
- 2 voorgekookte rode biet
- 1 tl knoflookpuree
- 4 el olijfolie
- Tijm
- Basilicum kruiden
- Komijn, peper en zout naar smaak
- Blender of keukenmachine

Hoe maak je dit borrelhapje of lunch?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de volkoren tortilla’s in vierkante stukken en smeer ze aan beide kanten in met olijfolie. Bestrooi ze met zout, peper, tijm en basilicum. Bak de crackers goudbruin en knapperig 10 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen maak je de hummus: doe de kikkererwten, rode biet, knoflook, 3 el olijfolie, komijn, peper en zout in de blender of keukenmachine en meng glad. Klaar!
