Cinnamon bun ‘s, heerlijk zachte broodjes met kaneel en icing. Super lekker! Een tijdje terug maakte ik kwark pannenkoeken en zag Optimel magere kwark appel-kaneel. Zo kwam ik op het idee om cinnamon bun pancakes te maken van de magere kwark. Een heerlijk verantwoord ontbijtje. Want de pannenkoeken bevatten door de kwark veel eiwitten en geen geraffineerde suikers.
Hier vind je meer pannenkoeken recepten.

Wat heb je nodig voor 2 personen
Voor de pannenkoeken
- 130 gr volkorenbloem
- 200 gr Optimel magere kwark appel-kaneel
- 2 eieren
- 1 tl baking soda
- 2 el agavesiroop
- 2 el water
- Olie om in te bakken
Voor de icing
- 2 el ricotta
- 2 el Optimel magere kwark appel-kaneel
- 1 el agavesiroop
- 1 el water

Hoe maak je de cinnamon bun pancakes?
Doe de bloem, magere kwark, eieren, baking soda, agavesiroop en water in een kom en meng tot een glad beslag. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes aan beide kanten goud-bruin op middelhoog vuur. Maak ondertussen de icing door de ricotta, magere kwark, agavesiroop en water te mengen.
Serveer de pannenkoeken met de icing.

Dit is een gesponsorde blogpost