Chocolade havermoutcups met KARAMEL IJS

havermout cups met karamel ijs

Ijs als ontbijt? Ja zeker! Voor deze chocolade havermoutcups met karamel ijs kom jij direct je bed uit. Beloofd! De cups zijn leuk voor een uitgebreid ontbijtje, lekker voor jezelf als snack, maar ook heerlijk voor het paasontbijt.

Het karamel ijs is natuurlijk een beetje een cheat, maar dat de cups gemaakt zijn van havermout en gezoet met honing maakt het toch weer een beetje goed toch? Bovendien mogen we best eens genieten van dit heerlijke ijs!

Het karamel cheesecake ijs van Hertog is nieuw en is echt goddelijk: het ijs bestaat uit gezouten karamel saus met stukjes koek, jammie!

Ben je op zoek naar andere leuke paasreceptjes, kijk dan eens naar het recept van de paaskoekjes met paaseitjes erin, te schattig!

havermoutcups met ijs

Wat heb je nodig (voor 6 cups)

  • 100 gr havermout
  • 20 gr cacaopoeder
  • 30 gr ongezouten roomboter
  • 2 el honing of zoetstof naar keuze
  • 6 bolletjes karamel cheesecake ijs Hertog
  • Ingevette muffinvorm

Hoe maak je de havermoutcups?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de roomboter in de magnetron en voeg hierbij de havermout, cacaopoeder en honing. Meng door elkaar. Vet dan de muffinvorm in en druk het havermout mengsel in de vormpjes zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn en je een ‘bakje’ krijgt. Bak de havermout cups 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de havermoutcups afkoelen (anders smelt je ijs veel te snel) waarna je er een bolletje ijs in doet. Maak de cups eventueel nog af met wat vers fruit of een paaseitje. Eet smakelijk!

Natuurlijk kan je hier ieder soort ijs gebruiken dat je lekker vindt. Vul de cups bijvoorbeeld eens met chocolade ijs. Dan heb je dubbel chocolate havermout cups, jamm!

Per havermoutcup:
Calorieën: 189
Vet: 8,5 gr
Koolhydraten: 23,5 gr
Eiwitten: 4,5 gr
Vezels: 1,3 gr

Jacky Nobels