Chocolade havermout taart

Mijn havermout taart is jullie favoriet, ze worden het meeste bekeken op mijn blog en zijn al super vaak gemaakt. Dit komt omdat je deze taart precies hetzelfde maakt als een bakje havermoutpap. Namelijk met havermout en melk.

Vervolgens kan jij jouw favoriete smaken eraan toevoegen. Denk aan vers fruit, kokos, pindakaas en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik hoef vast niet te vragen wat jij liever hebt, havermoutpap of een taart?

Eerder maakte ik al de blueberry havermout taartpindakaas banaan havermout taart en de rood fruit havermout taart.

Wat heb je nodig voor de havermout taart?

  • 150 gr havermout
  • 50 gr eiwitpoeder (vanille -of chocoladesmaak)
  • 400 ml (plantaardige) melk naar keuze
  • 30 gr cacaopoeder
  • Taartvorm met bakpapier

Tip: wil je geen eiwitpoeder gebruiken, gebruik dan 50 gr meer havermout en wat honing of zoetstof naar smaak. De eiwitpoeder geeft namelijk smaak aan deze taart

Voor de topping

  • 50 gr philadelphia light
  • 100 gr magere kwark
  • Honing of zoetstof naar smaak
  • Handje pistachenoten

Hoe maak je de havermout taart?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle droge ingredi├źnten in een kom en meng.

Voeg daar vervolgens de melk bij. Meng door elkaar en giet in de taartvorm bekleed met bakpapier. Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de topping: meng de philadelphia, met de kwark en honing of zoetstof. Zet de topping ondertussen in de koelkast.

Laat de taart afkoelen en maak de taart dan af met de toppings. Je haalt er 8 stukken uit.

Per puntje:
Calorie├źn: 158
Vet: 4,6 gram
Koolhydraten: 16,8 gram
Eiwitten: 12,2 gram
Vezels: 1,3 gram




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close