Inmiddels kennen we allemaal wel chia pudding. Chiazaadjes die je mengt met melk en een paar uur later is het omgetoverd in een heerlijke pudding. Jaren heb ik geen chia pudding gemaakt, maar waarom eigenlijk niet? Het vult, het is zo gemaakt en je kunt er eindeloos mee combineren. Hoog tijd dus dat er een chia pudding variatie online komt. Dit keer de chia pudding pumpkin pie. Chia pudding én groente, win win!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
- 40 gr chiazaad
- 180 ml (plantaardige) melk
- 100 gr diepvries pompoen
- 1 el pumpkin spice kruiden
- 2 el agavesiroop of honing
- Optioneel: notenmix voor de topping
Hoe maak je de chia pudding pumpkin pie?
Meng de chiazaad met de melk, 1 el agavesiroop en 1/2 el pumpkin spice in een kom en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Het beste is het om de pudding ’s avonds te maken en het de hele nacht in de koelkast te laten staan. Kook de pompoen gaar en giet af. Prak de pompoen fijn en meng met 1 el agavesiroop en 1/2 el pumpkin spice kruiden. Maak laagjes in een glaasje, begin met de chiapudding, gevolgd door de pompoen enzovoorts. Eetsmakelijk!
Per persoon:
Calorieën: 278
Vet: 12,6 gram
Koolhydraten: 37,5 gram
Eiwitten: 9,9 gram
Vezels: 13,8 gram
Op zoek naar nog meer chia inspiratie? Kijk dan eens bij de spelt chia pap van Mina.
