Dit recept van de cheesecake brownies is the best of both worlds. Als je niet kunt kiezen tussen een brownie of cheesecake, maak je ze toch gewoon allebei?
Ingrediënten voor de cheesecake brownies
Wat heb je nodig voor de brownielaag?
- 100 ml gesmolten kokosolie
- 80 gr tarwebloem
- 2 eieren
- 1 eiwit
- 2 flinke el cacaopoeder
- 1 tl baksoda
- 80 gr kwark
- 60 gr dadels
- Zoetstof naar keuze
Wat heb je nodig voor de cheesecakelaag?
- 40 ml gesmolten kokosolie:
- 2 eieren
- 350 gr magere kwark
- 25 gr custard
- 30 gr tarwebloem
- 1 tl vanillepoeder
- Zoetstof naar keuze
- Bakvorm (24×15 cm)
- Blender of keukenmachine
Veel van mijn ingrediënten shop ik bij KoRo. KoRo verkoopt natuurlijke producten zoals superfoods, exoten, noten en gedroogd fruit. Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!
Hoe maak je de cheesecake brownies?
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de bakvorm in. Doe alle ingrediënten voor de brownie in een keukenmachine of blender en blend totdat je een egaal beslag krijgt. Doe het beslag in de bakvorm. Meng vervolgens de ingrediënten voor de cheesecake in een keukenmachine of blender tot een egaal beslag, giet dit beslag op de brownie-laag. Bak de cheesecake-brownie ongeveer 20-30 minuten, prik af en toe met een sateprikker in de cake. Blijft er geen beslag aan plakken, dan is hij goed. Laat de cake even afkoelen, snijd er ongeveer 18 blokjes uit. Genieten maar!