Buddha bowl met krokante tofu

Een gezellige lunch in het weekend, samen met vrienden of familie. Aan wat voor gerecht denk jij dan? Ik aan een uitgebreide, gezonde én lekkere maaltijd met veel groente. Het werd de buddha bowl met krokante tofu. Tijdens zo’n sociale gelegenheid mag een fris & licht drankje als Lipton Ice Tea Green natuurlijk niet missen. Dit gerecht bevat meer dan 200 gr groente per persoon! Ik ben benieuwd wat voor lunch jij graag in het weekend eet? Laat het hieronder weten.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 150 gr ongekookte quinoa
  • 1 bouillonblokje
  • 1 blok tofu
  • 4 flinke el panko
  • 2 eieren
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Zout en peper naar keuze
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1 komkommer
  • 1 mango
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 el balsamico azijn
  • 300 gr gesneden rode kool
  • Sesamzaadjes
  • Handje koriander

Hoe maak je deze buddha bowl met krokante tofu?

Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking met 1 bouillonblokje. Dep de tofu droog en snijd in bokjes van ca 1 cm. Breek de eieren in een kommetje en roer los. Doe de panko in een ander schaaltje, samen met wat peper, zout en de knoflookpoeder. Haal de tofu blokjes één voor één door de ei en daarna door de panko. Verwarm een koekenpan met olijfolie en laat goed heet worden. Bak de tofu op middelhoog vuur totdat ze krokant en goud-bruin zijn geworden. Snijd de cherrytomaatjes door de helft, de komkommer in halve schijfjes en de mango in blokjes. Doe 2 el olijfolie, honing, balsamico azijn, zout en peper in een saladekom en voeg hier de rode kool bij. Meng door elkaar. Giet de quinoa af en verdeel deze over de schaaltjes, gevolgd door de verschillende groenten, mango en de krokante tofu. Breek of snijd de korander in stukjes en maak af met koriander en sesamzaadjes.

Per persoon:
Calorieën: 834
Vet: 34,6 gram
Koolhydraten: 95 gram
Eiwitten: 38,4 gram
Vezels: 15,1 gram

Dit is een gesponsorde blogpost




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close