Brownies met rode biet

Een healthy maar goddelijke brownie? MET verstopte groente, ja het kan! Deze brownie is zo heerlijk smeuïg, die MOET je echt maken!

Deze brownie heb ik laten proeven door meerdere mensen. Toen ik na het proeven vertelde dat deze brownie geen suiker bevat, maar wel groente, geloofde ze me niet. Recept goedgekeurd dus!

Wat heb je nodig (voor ongeveer 9 brownies)?

  • 125 gr dadels
  • 100 ml gesmolten kokosolie
  • 150 gr appelmoes zonder suiker
  • 100 gr voorgekookte rode biet
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • 100 gr amandelmeel
  • 70 gr cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 ml water
  • Snufje zout
  • Optioneel: gemengde noten
  • Blender of keukenmachine
  • Bakblik met bakpapier (17×17)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontpit de dadels en laat ze 10 minuten weken in kokend water. Doe de dadels met de overige ingrediënten (behalve de noten) in de blender of keukenmachine en meng tot een glad, dik beslag. Giet het beslag in het bakblik en bak de brownie 40 minuten. Haal de brownie uit de oven, laat even afkoelen en snijd in 9 stukken. Je kunt er eventueel nog wat gemengde noten over strooien.

Per brownie (zonder noten):
Calorieën: 257
Vet: 18,9 gram
Koolhydraten: 16,6 gram
Eiwitten: 6,1 gram
Vezels: 4,1 gram




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close