Heerlijk malse, zoete kip, op een broodje met avocado. Pulled pork kennen jullie wel, maar dit duurt super lang om te maken. Daarom maakte ik pulled chicken. Net zo lekker, maar veel sneller klaar!
Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
- 1 kipfilet
- 2 el ketjap
- 1 el honing
- 1 avocado
- 2 bruine afbakbroodjes (of 4 kleine, waar ik voor gekozen heb)
- Handje sla
- 1 tomaat
- 1 el olie
Hoe maak je het?
Bak als eerst de broodjes af in de oven zoals aangegeven op de verpakking. Schil, ontpit en snijd de avocado in reepjes. Snijd de tomaat in plakjes. Doe de kipfilet in een steelpan met water en kook gaar (ongeveer 25 minuten). Haal de kipfilet vervolgens uit het water en leg deze op een snijplank. Trek de kip met 2 vorken uit elkaar totdat je ‘sliertjes’ krijgt. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en doe de sliertjes kip erbij. Voeg de ketjap en honing toe en bak de kip 10 minuten. Snijd de afbakbroodjes open en leg hier wat sla op, gevolgd door de tomaat, avocado en als laatst de pulled chicken