Broccoli pannenkoekjes met kaas. KIDS

Eet je kindje geen groente of wil je gewoon dat je kindje ongemerkt wat meer groente binnen krijgt? Hier de oplossing: broccoli pannenkoekjes met kaas en munt. Niet alleen voor kinderen, ook voor de papa’s en mama’s zijn deze pannenkoekjes heerlijk.

Deze broccoli pannenkoekjes maak ik al een hele tijd voor mezelf en dit was voor mij de enige manier om tijdens de zwangerschap toch wat groente binnen te krijgen, want ik kreeg er nauwelijks wat in. Gister besloot ik ze weer eens te maken. Als ik eet, wilt Evy altijd proeven. De ene keer vind ze het niks en de andere keer wel. Dit keer was het laatste het geval. Ze heeft de helft van mijn broccoli pannenkoekjes opgegeten. Die avond at ze slecht, weinig groente. Maar daar maakte ik me niet zo druk meer om, want gelukkig had ze die middag al aardig wat broccoli op!

Wat heb je nodig (voor flinke 2 porties)

  • 250 gr broccolirijst
  • 2 eieren
  • Handje verse munt
  • 80 gr volkorenbloem
  • 50 gr geraspte oude kaas (je kunt hier ook gewone kaas gebruiken als je kindje de smaak van oude kaas te sterk vindt)
  • Scheutje melk naar keuze
  • Optioneel: zout en peper naar smaak
  • Olijfolie of kokosolie om in te bakken

Hoe maak je de broccoli pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes maak je heel makkelijk. Snijd de munt fijn. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng tot een dik beslag. Verwarm wat olie in een koekenpan en schep nu kleine bolletjes beslag in de koekenpan. Druk ze plat en bak de broccoli pannenkoekjes op middelhoog vuur aan beide kanten goud-bruin.
Close