Boekweitpap chunky monkey

boekweitpap Chunky monkey

Chunky monkey boekweitpap. Nooit gehoord van chunky monkey? Dat is de combinatie van banaan met noten en chocoladestukjes, oftewel, gewoon goddelijk. Dit in combinatie met de vullende boekweitpap maakt dit een perfecte start van de dag.

Dit recept ontwikkelde ik voor BioToday en vind je ook op hun website, samen met nog veel meer heerlijke recepten.

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

  • 45 gr Boekweitkorrels
  • 150 ml (plantaardige) Melk naar keuze
  • 2 Dadels
  • 1 Banaan
  • Blokje pure chocolade naar keuze
  • Handje gemengde noten
  • 1 el BioToday Amandelpasta

Hoe maak je de boekweitpap?

Doe de boekweitkorrels en melk in een steelpan en kook afgedekt op laag vuur. Roer af en toe door zodat het niet aanbrandt. Snijd ondertussen de dadels in kleine stukjes en voeg na 15 minuten bij de pap. Na ongeveer 20 minuten is de boekweit zacht en heb je een dikke pap. Is dit niet het geval? Voeg dan nog wat melk toe en kook nog even door. Doe de helft van de banaan in de pap en prak fijn. Breek de chocolade en noten in kleine stukjes en meng ook door de pap. Doe de pap in een schaaltje en maak af met de overige banaan en de amandelpasta.




Close