Boekweitpap basisrecept

Boekweitpap

Havermoutpap, rijstepap, ik ben erg gek op. Vooral omdat je er eindeloos mee kunt variëren. Boekweitpap is ook zo’n lekker vulllende maaltijd die hier regematig op het menu staat. Het variëren in smaak laat ik aan jullie over, dus vandaag het boekweitpap basisrecept.

Boekweit is glutenvrij en rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1, vitamine B6 en verschillende mineralen, zoals magnesium.

KoRo

De ingrediënten voor de boekweitpap heb ik bij KoRo vandaan. Ik ben met KoRo een leuke samenwerking aangegaan. KoRo is gestart in Berlijn en is sinds kort ook actief in Nederland. KoRo verkoopt natuurlijke producten zoals superfoods, exoten, noten en gedroogd fruit.

De basisprincipes van KoRo zijn: 
– Korte handelswegen om een eerlijke prijs voor de klanten en de boer te krijgen. Er zijn minder handelsroutes wat ten goede komt van het milieu. 
Faire prijzen, kwaliteit is betaalbaar.
Voordeelverpakkingen, zodat de klanten minder vaak boodschappen hoeven te doen en er bespaard wordt op verpakkingsmateriaal wat het milieu weer ten goede komt.
Hoge kwaliteit, alle producten voldoen aan hoge kwaliteitseisen.
Transparante communicatie, alles wordt open gecommuniceerd: de handelswegen en productspecificaties tot prijsveranderingen.

Korting!

Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!

Wat heb je nodig voor de boekweitpap (1 persoon)?

Boekweitpap

Hoe maak je de boekweitpap?

Doe de boekweit en melk (of water) in een steelpannetje en kook afgedekt op laag vuur. Roer af en toe door. Snijd ondertussen de dadels in kleine stukjes en voeg deze na 15 minuten bij de pap. Na ongeveer 20 minuten is de boekweit zacht, de melk ingekookt en heb je een dikke pap. Is dit niet het geval, voeg dan nog wat melk of water toe en kook nog eventjes door. Doe de boekweitpap in een schaaltje en maak op smaak met wat je maar wilt!

Dit is een gesponsorde blogpost
Close