Blueberry crumble pie

Een kruimeltaart maken lijkt misschien moeilijk, maar deze is super easy! Na de aardbei-mango kruimeltaart is het nu tijd voor een nieuwe variant! Deze taart bestaat voor het grootste deel uit havermout en blauwe bessen. Eet dus gerust een stukje taart als ontbijt, weer eens wat anders dan je havermoutpapje!

Wat heb je nodig?

  • 100 gr havermout
  • 6 el honing
  • 40 ml gesmolten kokosolie
  • 2 el ongesmolten kokosolie
  • 1 ei
  • 250 gr diepvries blauwe bessen
  • 80 gr tarwebloem
  • Ronde springvorm (19 cm) met bakpapier

kruimeltaart

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de havermout met 4 el honing, de gesmolten kokosolie en het ei door elkaar. Druk dit mengsel in een met bakpapier beklede springvorm zodat de bodem en de zijkant bedekt is. Bak de bodem eerst 10 minuten. Verwarm ondertussen de blauwe bessen in een pannetje en prak ze fijn. Meng in een aparte kom de tarwebloem, de ongesmolten kokosolie en 2 el honing door elkaar totdat je brokjes deeg krijgt. Als de baktijd van de bodem verstreken is, vul deze dan met de blauwe bessen. Strooi de brokjes deeg daar vervolgens overheen. Bak de taart nog eens 30 minuten en laat hem goed afkoelen. Eetsmakelijk!

Per puntje (1/8):
Calorie├źn: 200
Vet: 7,7 gram
Koolhydraten: 29,9 gram
Eiwitten: 4,8 gram
Vezels: 1,3 gram




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close