Bananenbrood, tja wat moet ik ervan zeggen. Het is natuurlijk HET perfecte tussendoortje en ik eet het nog steeds regelmatig. Maar niet heel origineel meer. Daarom maakte ik een bananenbrood taart, weer eens wat anders. Wel net zo lekker.
Natuurlijk heb ik ook diverse andere bananenbrood recepten op mijn website staan, zoals bananenbrood voor je baby en zelfs een bananenbrood kraamtaartje (met blauwe of roze muisjes).

Wat heb je nodig voor 1 taart?
- 3 eieren
- 3 bananen
- 60 gr havermeel
- 70 gr dadels
- 50 gr amandelmeel
- 1 el bakpoeder
- 4 el griekse yoghurt
- 1 el honing of agavesiroop
- Vers fruit naar keuze
- Ingevette springvorm (ik gebruikte 19 cm)
- Blender of keukenmachine
Hoe maak je bananenbrood taart?
Het maken van de bananenbrood taart is heel simpel. Ontpit de dadels en zet ze 5 minuten in een bakje met kokend water, om ze wat zachter te maken. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden en doe alle ingrediënten in de blender of keukenmachine. Meng tot een glad beslag en giet in de ingevette springvorm. Bak de taart 45 minuten en laat helemaal afkoelen. Meng de honing of agavesiroop door de griekse yoghurt. Smeer de griekse yoghurt op de taart en maak af met vers fruit.
