Babyhapje: mango, rijst & kip (8 mnd+)

Geen inspiratie voor baby recepten? Hieronder een heel gemakkelijk én gezond babyhapje voor kindjes vanaf 8 maanden!

Dit keer maakte ik een heerlijk babyhapje, met mango, rijst en kip. De mango zorgt ervoor dat dit hapje heerlijk zoet is en heel veel kindjes het lekker zullen opsmullen! Evy at liever fruit dan groente en deze maaltijd is perfect om ook eens een warme maaltijd te introduceren, de maaltijd bevat toch de bekende zoete smaak van fruit, maar ook iets nieuws: kip en rijst.

De structuur op de foto is voor kindjes vanaf 8 maanden. Maar je kunt het natuurlijk ook pureren en het je kindje vanaf 6 maanden geven. In dit recept heb ik gekozen om normale rijst te gebruiken. Zilvervliesrijst is iets zwaarder voor het buikje en moeilijk verteerbaar. Maar als dat voor jouw kindje geen probleem is, kan je natuurlijk ook zilvervliesrijst gebruiken.

Wil je graag ook nog een portie groente aan dit hapje toevoegen? Voeg dan wat bloemkool toe. Bloemkool is heel neutraal van smaak en past bijna in alle gerechten, je kindje proeft het bijna niet. Ideaal!

Wat heb je nodig (voor 1 portie)

  • 1/3 kipfilet
  • 1 el ongekookte rijst
  • 1/2 mango

Hoe maak je dit babyhapje?

Kook de kip en de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Schil de mango en snijd ondertussen in hele kleine stukjes. Trek de kip uit elkaar met 2 vorken en meng hier de rijst en de mangostukjes doorheen. Het hapje is nu klaar om te eten. Is jouw kindje jonger dan 8 maanden? Pureer het babyhapje dan glad. Smullen maar!

Tip: maak direct meerdere porties en vries het in. Zo heb je altijd een gezonde maaltijd klaar staan voor je baby.
Close