Babyhapje appel-pastinaak soep (5 mnd+)

Babyhapje appel-pastinaak (2)

Geen inspiratie voor baby recepten? Hieronder een heel gemakkelijk én gezond babyhapje voor kindjes vanaf 5 maanden!

Natuurlijk bevat fles -en borstvoeding veel voedingsstoffen voor je baby. Het zou zonde zijn als je er, als je kleintje klaar is voor vaste voeding, hier geen gebruik meer van maakt. Borstvoeding kan je bewaren in de koelkast of in de vriezer (meer borstvoeding tips vind je hier). Heb je wat over, dan kan je het heel gemakkelijk verwerken in babyhapjes. Het maakt de hapjes net wat zoeter, voedzamer en de hapjes gaan er net wat makkelijker in. Want deze smaak zijn ze natuurlijk al gewend.

Voor mijn kindje maakte ik een appel-pastinaak soep met fles -of borstvoeding erin verwerkt. Pastinaak is een zoete groente en daarom eten de meeste kindjes deze groente graag. Dit keer combineerde ik de pastinaak met appel en maakte er een heerlijke zoete soep van. Je kunt deze soep in het flesje doen (met iets meer melk), maar je kunt het ook als hapje geven (iets minder melk). Een ideaal babyhapje.

Babyhapje appel-pastinaak (2)

Wat heb je nodig (voor 2 porties)?

  • 2 stuks pastinaak
  • 1 appel
  • 200 ml flesvoeding of borstvoeding

Hoe maak je dit babyhapje?

Schil de appel en de pastinaak en snijd ze in kleinere stukken. Breng de appel en de pastinaak aan de kook en kook totdat ze helemaal zacht zijn geworden. Giet af en pureer de appel en pastinaak glad. Voeg 200 ml fles -of borstvoeding toe en meng tot een gladde soep. Geef je het liever met een lepel? Voeg dan wat minder melk toe tot de gewenste dikte.

Je kunt dit hapje niet bewaren vanwege de melk die je gebruikt. Je kunt natuurlijk wel de pastinaak-appel puree bewaren en invriezen en de melk later toevoegen.
Close