Baby muffins met groente en fruit

Baby muffin

Geen inspiratie voor baby recepten? Hieronder een heel gemakkelijk én gezond babyrecept voor kindjes vanaf de leeftijd dat zij brood kunnen eten. De baby muffins met groente en fruit!

Iedere middag krijgt Rosie een plak bananenbrood of een boterham. Zoals we weten wordt er vaak suiker en zout toegevoegd aan normaal brood. Daarom was ik op zoek naar een alternatief recept. Zelf bak ik bijna altijd suikervrij voor mezelf, dus waarom niet ook voor Evy?! Zo is dit leuke receptje ontstaan die je eventueel kunt afwisselen met het boterhammetje of het tussendoortje. Ook heel makkelijk voor onderweg.

Er zit lekker veel fruit, groente én een vullertje in verwerkt. Namelijk banaan, rode bieten en havermout. De banaan zorgt ervoor dat dit hapje net zoet genoeg, maar ook niet te zoet, is en daarom zullen de meeste kindjes deze baby muffins heerlijk vinden.

Wij gebruiken het mooie babyservies van Jollein

Wat heb je nodig (voor 12 baby muffins)?

  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 100 ml melk naar keuze (plantaardige melk kan ook)
  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 150 gr havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Muffin bakvorm

Hoe maak je de muffins?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en meng tot een glad beslag. Vul de muffin holtes voor 3/4 met het beslag. Bak de muffins 30 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Prik middenin de muffin en haal de satéprikker er weer uit, blijft er geen beslag aan de prikker kleven? Dan zijn de muffins goed. Zo niet? Doe ze nog wat langer in de oven. Je kunt de muffins het beste invriezen als ze helemaal zijn afgekoeld. Dan heb je altijd een gezonde snack klaar liggen voor je kindje. Smullen maar!

Ben je op zoek naar nog meer gezonde baby -en kinder receptjes? Klik dan hier.
2 Comments

Inge oktober 7, 2020 at 9:27 am

Heerlijk! Een verademing om zulke recepten te maken voor mijn bijna 1 jarige dochter!

Kun je ze ook invriezen?

Jacky oktober 19, 2020 at 5:32 pm

Wat een leuke reactie! Dankjewel. Jahoor dat kan

Comments are closed.

Close