Iedere zondagochtend staat er voor jullie een heerlijk pannenkoekenrecept klaar, de pancake sunday! Vandaag heerlijke apple pie pancakes voor de koudere dagen.
Deze pannenkoeken zijn op een bijzondere manier gemaakt, waardoor ze heerlijk luchtig zijn.

Wat heb je nodig (voor 1 portie)?
- 2 eieren
- 30 gr tarwebloem
- 1 gr bakpoeder
- 60 ml (plantaardige) melk
- 2 el agavesiroop of honing
- 1 appel
- 2 el kaneel
- Olie om in te bakken
- Optioneel: noten voor de topping
Hoe maak je de apple pie pancakes?
Scheid het eiwit van het eigeel en verdeel over 2 schaaltjes. Klop het eiwit stijf met een mixer. Voeg de bloem, melk, 1 el agavesiroop, bakpoeder, 1 el kaneel en de helft van de appel bij de eierdooiers en meng tot een glad beslag. Voeg het opgeklopte eiwit bij het beslag en schep voorzichtig door elkaar. Het beslag moet luchtig blijven. Verwarm een scheutje olie/bakspray in een koekenpan. Schep een bolletje beslag in de pan, doe een deksel op de pan, laat staan op middelhoog vuur. Ontstaan er belletjes in de pannenkoek, schep hem dan om en bak nog ongeveer 2 minuten. Herhaal dit tot je beslag op is. Snijd ondertussen de andere helft van de appel in kleine blokjes en bak een paar minuten in een andere koekenpan met de overige kaneel. Stapel de pannenkoeken en maak af met de toppings: gebakken appel, noten en siroop of honing.
Per persoon:
Calorieën: 375
Vet: 11,1 gram
Koolhydraten: 50,9 gram
Eiwitten: 18 gram
Vezels: 5 gram
