FILMPJE: Appeltaart met appelroosjes

Mmm appeltaart. Ik hou van appeltaart, maar omdat steeds dezelfde foto’s wel saai worden heb ik mijn best gedaan om eens een nieuwe variant te maken. Heel leuk voor Valentijnsdag, een verjaardag of gewoon lekker voor jezelf! Bijna te leuk om op te eten, maar wel doen want ze zijn super lekker.

Het ziet er misschien moeilijk uit, maar de taartjes zijn heel makkelijk te maken. In het filmpje hieronder laat ik je precies zien hoe.

Wat heb je nodig (voor 2 taartjes)?

  • 50 gr boekweitmeel
  • 15 gr havermout
  • 2 el gesmolten kokosolie + extra om te bakken en in te vetten
  • 1 el honing
  • 8 kleine (mooie roze) appels
  • 1/2 el kaneel
  • 1/2 el zoetstof
  • Sap van 1/2 citroen
  • Cocktailprikker
  • Twee eenpersoons taartvormpjes

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe het boekweitmeel, de havermout, kokosolie en honing in een schaaltje en meng tot deeg. Vet de taartvormpjes in en druk het deeg in de vormpjes zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn. Bak de bodem 15 minuten en laat afkoelen. Schil een appel en snijd in kleine blokjes, voeg hier kaneel en zoetstof bij. Bak de stukjes appel goudbruin in wat olie en pureer de appel vervolgens. Vul de taartbodems met het appelmengsel en zet apart. Nu ga je de roosjes maken. Zet een appel rechtop en snijd dunne schijfjes van de appel. Het eerste stukje gebruik je niet.. Leg de schijfjes appel in een schaaltje water met citroensap. Zet dit schaaltje 4 minuten in de magnetron zodat de appelschijfjes zacht worden. Leg de schijfjes op een theedoek en dep voorzichtig droog. Pak een schijfje en rol deze op, dan rol je een tweede schijfje hier omheen en als laatst rol je een derde schijfje om het rolletje heen. Dit worden twee roosjes door het rolletje door midden te snijden. Voor dat je dit doet, steek een cocktailprikker door een roosje zodat de roosjes niet uit elkaar vallen.. Druk de roosjes in het taartje. Herhaal dit totdat je taartjes helemaal bedekt zijn met roosjes. Verwarm de taartjes eventueel nog 5 minuten in de oven.

 




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close