Aardappel-tonijn Salade Malta

Ik maak regelmatig recepten uit verschillende landen zoals de Roti Kip met zoete aardappel. We eten voortdurend gerechten uit andere landen, maar volgens mij zijn we ons daar helemaal niet van bewust. Ik vind het daarom super leuk om speciale aandacht te besteden aan verschillende producten afkomstig uit verschillende landen.

Ik kocht de Malta aardappelen van Finest Potatoes in de Jumbo, daarom dit keer de aandacht voor de Maltese keuken. Ik zie steeds minder recepten voorbij komen met gewone aardappelen. Zoete aardappelen zijn nu erg populair, maar waarom eten we de gewone aardappel minder? Naast dat je eindeloos kunt variëren met aardappelen, bevatten aardappelen voedingsstoffen die wij allemaal nodig hebben, zoals vitamine C, vezels, ijzer, plantaardige eiwitten en nog veel meer. Je raad het al… ik wilde een recept maken met aardappelen. Maar natuurlijk wel gebaseerd op de Maltese keuken.

Als we aan Malta denken, denken we aan mooi weer en mooie stranden. Maar hoe fijn is het dat we hier ook mooi weer hebben! Met dit zomerse weer heb ik altijd zin in frisse, lichte maaltijden. Ik ben vast niet de enige. Al denk je er misschien niet meteen aan, maar je kunt heerlijke zomerse recepten maken met aardappelen, die je zelfs makkelijk naar het strand of het park mee kunt nemen. Ik heb daarom gekozen voor een salade in een pot (lekker makkelijk voor onderweg!) met Malta aardappelen, spinazie, verse tonijn, avocado en granaatappel.

Op Malta wordt veel vlees en vis gegeten. Malta is een land in de Middellandse Zee en dan denken we meteen aan vissersdorpjes, daarom koos ik ervoor om verse tonijn te gebruiken in deze salade. Daarnaast staat veelzijdigheid en het gebruik van veel verse groenten centraal, dus koos ik ervoor om veel verse spinazie te gebruiken. Omdat we ook goede vetten nodig hebben bevat deze salade avocado en olijfolie. Om het tot slot een zomer’s tintje te geven zitten er granaatappelpitjes doorheen.

Kortom, een super simpel recept voor een frisse zomerse salade, die je lekker mee kunt nemen om buiten op te eten. Benieuwd naar het recept? Hier komtie:

Wat heb je nodig (voor 2 personen?)

  • 3 aardappelen
  • 2 handjes verse spinazie
  • 2 avocado’s
  • 300 gr verse tonijn
  • 1 granaatappel
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Hoe maak je het?

Schil de aardappelen en kook deze gaar. Snijd de aardappelen in plakjes en verdeel deze over 2 borden of potten, voeg hier vervolgens de spinazie bij. Schil en ontpit de avocado, snijd in blokjes en verdeel over de borden of potten. Snijd de tonijn in plakjes en verdeel deze ook over de salades. Strooi er wat granaatappelpitjes over. Maak tot slot op smaak met wat olijfolie, zout en peper. Enjoy!

Neem je deze salade mee? Zorg dat je hem niet te lang uit de koelkast of koelbox houdt vanwege de tonijn!

 
2 Comments

Reisverslag Malta met Finest Potatoes – Jacky Nobels juli 3, 2017 at 6:35 am

[…] vind het zo speciaal om te mogen zien waar de aardappelen waarmee ik een recept heb gemaakt vandaan […]

Eetdagboek Malta met Finest Potatoes – Jacky Nobels juli 3, 2017 at 6:35 am

[…] denk, denk ik aan vis en dan met name tonijn. Niet voor niks had ik dan ook tonijn verwerkt in het recept dat ik maakte voor Finest Potatoes. Je snapt dat ik op Malta minstens een keer tonijn moest hebben […]

Comments are closed.

Close