5x verkoelende recepten

Frozen yoghurt cake

Het is bloedheet en op een warme maaltijd zit je vast niet te wachten. Je hebt behoefte aan iets kouds: dit zijn de lekkerste ijsrecepten om af te koelen.

1. Suikervrij vanille roomijs met kersen

Ik heb al vaak suikervrij ijs gemaakt, maar dit is serieus de lekkerste ooit. En dat met als basis maar 3 ingrediënten! Als je zegt dat dit ijs is van een ijssalon en bomvol suiker zit geloof je het ook. Dat dit ijs geen geraffineerde suiker bevat en toch heel lekker is, is te danken aan Steviala Sweet & Vanilla stroop.

2. Kwarktaart ijsjes

Wist je dat je heel makkelijk zelf ijsjes kunt maken, die niet bomvol suiker zitten? Deze kwarktaart ijsjes zien er ook nog eens leuker uit dan de ijsjes in de winkel. En die koekjes aan de onderkant.. super lekker!!

Kwarktaart ijsje

3. Havermout cups met karamel ijs

Het karamel ijs is natuurlijk een beetje een cheat, maar dat de cups gemaakt zijn van havermout en gezoet met honing maakt het toch weer een beetje goed toch? Bovendien mogen we best eens genieten van dit heerlijke ijs!

havermout cups met karamel ijs

4. Frozen yoghurt cake

Wat mij betreft kan ijs iedere dag en ieder moment van de dag (lees: als ontbijt 😉 ). Al worden we niet zo blij van al die suikers, dus hier een variant die je maakt met onder andere magere yoghurt en havermout! Met deze hitte is deze frozen yoghurt cake natuurlijk extra lekker.

Ook leuk voor kids of voor op een feestje!

Frozen yoghurt cake

5. Avocado-kokos ijs

Dit romige avocado-kokos ijs maak je met maar een paar ingrediënten, zonder ijsmachine! De romige structuur, waardoor het net lijkt alsof je echt roomijs eet, krijg je door de combinatie van avocado en kokosmelk. Het enige nadeel is dat je wel even geduld moet hebben als het ijs in de vriezer staat, maar geloof me, het is het wachten waard!
Close