10x gezond bakken met kinderen

baby bananenbrood

Kinderen vinden koken en bakken super leuk en dan vooral als het gaat om taart, koekjes en poffertjes. Dat is ook helemaal niet erg, want die kunnen we ook in een verantwoord jasje steken! Hieronder 10 recepten: gezond bakken met kinderen.

Je kunt al met kinderen bakken vanaf de kleuter leeftijd. Natuurlijk zal je kinderen van 3 jaar andere taakjes geven dan een kind van 10. Het is heel interessant voor een jong kind om de structuur van deeg in zijn handen te voelen en om kennis te maken met diverse ingrediënten en die samen te benoemen. Het resultaat hoeft niet perfect te zijn, het gaat om de ontwikkeling en om het doen van een gezellige activiteit samen!

1. Blueberry havermout taart

Vervang de whey voor havermout en je hebt een snelle en makkelijke maaltijd, die je zelfs met kinderen als ontbijt kunt eten. Wat een feest, taart voor het ontbijt!

2. Chocolade poffertjes op stokjes

Poffertjes doen het altijd goed bij kinderen.

3. Vegan poffertjes

Vegan poffertjes kids

En is je kindje vegan of geef je de voorkeur aan een maaltijd met meer eiwitten? Dan zijn deze vegan poffertjes zeker een optie.

4. Easy pindakaas-noten koekjes

Sommige kinderen zijn snel verveeld en hebben geen geduld om te wachten totdat het baksel klaar is. Dan zijn deze koekjes ideaal, binnen 15 minuten staan deze koekjes al op tafel.

5. Mugcake zonder suiker, mét groente

Kids carrot mugcake

Een mugcake uit de magnetron of oven kennen we allemaal wel, het is makkelijk én gezond. Deze kids mugcake heb ik nog ietsje gezonder gemaakt door er groente in te ‘verstoppen’.

6. Gezonde baby muffins

gezonde baby muffins

Er zit lekker veel fruit én een vullertje in verwerkt. Namelijk banaan, rood fruit en havermout. De banaan zorgt ervoor dat dit hapje net zoet genoeg, maar ook niet te zoet, is en daarom zullen de meeste kindjes deze baby muffins heerlijk vinden.

7. Bananenbrood voor je baby of kindje

baby bananenbrood

Dit bananenbrood, dat geschikt is voor je baby (en natuurlijk voor het hele gezin), is helemaal vrij van toegevoegde suikers. Ook is beleg niet nodig, want dit bananenbrood is niet té zoet, maar wel net zoet genoeg voor je kindje.

Vanaf het moment dat je kindje brood kan eten, is dit bananenbrood dus geschikt voor je baby. Het is een basisrecept, je kunt er dus bijvoorbeeld wat pindakaas, noten en verschillende soorten fruit aan toevoegen. Net wat jouw kindje lekker vindt.

8. Paaskoekjes

paaskoekjes

Een super schattig paasrecept die je kunt maken vanaf het moment dat de paaseitjes in de winkel liggen. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig om deze paas koekjes te maken en ze zijn binnen een half uurtje klaar.

9. Yoghurt cake: kokos ananas

Yoghurt cake kokos ananas

Een heerlijk zomers recept, waar je direct vrolijk van wordt

10. Double chocolate cake met banaan én courgette

Voldoende groente en fruit eten op een dag? Eet chocolade cake! Ideaal toch?

Heb jij één van deze recepten gemaakt? Tag me even op Instagram, vind ik leuk!
Close