Verantwoorde oliebollen

Wat voor hapjes staan er bij jou op tafel met oud & nieuw? Ik vind het vooral lastig om de oliebollen te laten staan als je na de kerstdagen weer goed bezig bent. Gelukkig bestaat er een ‘betere’ versie, deze oliebollen bevatten veel meer eiwitten en ze zijn HEERLIJK.

Wat heb je nodig (voor ongeveer 10 bollen)?

  • 70 gr krenten of rozijnen
  • 450 gr magere kwark
  • 15 gr gesmolten kokosolie
  • 2 eiwitten
  • 5 el honing
  • Snufje zout
  • 2 el bakpoeder
  • 250 gr speltbloem
  • 60 gr whey (vanille)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook wat water met je waterkoker en laat de krenten of rozijnen hier een paar minuten in wellen. Doe de kwark, kokosolie, eiwitten en honing in een kom en meng. Meng het zout, bakpoeder, bloem en whey in een andere kom. Voeg beide mengsels samen tot het een dik beslag wordt, schep hier als laatst de krenten of rozijnen door. Maak 10 (of meer/minder, net hoe groot je ze wilt) gelijke bolletjes op een bakplaat met bakpapier en bak de bollen 15 minuten totdat deze goudbruin zijn

Tip: maak ze vlak van te voren en eet ze dezelfde dag nog, dan blijven ze het lekkerst

Per oliebol:
Calorieën: 190
Eiwitten: 13,2 gr
Vetten: 1,8 gr
Koolhydraten: 30,4 gr
Vezels: 1,2 gr