Vega bietenburger met geitenkaas en avocado

Het is heel makkelijk om je eigen vegaburgers te maken. Het is super snel klaar en lekkerder dan de kant-en-klare burgers uit de supermarkt, je kunt bij je eigen burgers namelijk zelf kiezen wat je toevoegt! Dit keer koos ik voor de heerlijke combi van bieten, geitenkaas en avocado! Ga jij ze proberen?

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 180 gr kikkererwten
  • 80 gr gekookte rode biet
  • 2 el (tarwe)bloem
  • 1 tl komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • Bruine afbakbroodjes
  • 1/2 avocado
  • 20 gr geitenkaas
  • Handje rucola
  • Blender of keukenmachine
  • Bakspray

Hoe maak je het?

Doe de kikkererwten samen met de rode biet, bloem, komijn, zout, peper, chilipoeder en knoflook in de blender of keukenmachine. Meng glad. Lukt dit niet goed? Voeg dan een klein beetje water toe. Verwarm een koekenpan met wat bakspray en vorm 2 grote burgers in de pan. Bak de burgers aan beide kanten goudbruin. Bak ondertussen de broodjes af in de oven zoals aangegeven op de verpakking. Schil en ontpit de avocado, prak de avocado en smeer dit tussen de broodjes. Leg dan een laagje rucola op de avocado, gevolgd door de burger en als laatst de geitenkaas. Eetsmakelijk!

Per persoon:
Calorieën: 631
Vet: 14 gram
Koolhydraten: 85,9 gram
Eiwitten: 30,1 gram
Vezels: 22,9 gram