Goddelijke chocoladetaart: suikervrij en glutenvrij

Goddelijke chocoladetaart

Chocolovers opgelet! Deze goddelijke chocoladetaart MOET je echt proberen. Heerlijk smeuïg en ook nog eens glutenvrij, zonder geraffineerde suikers en te maken met maar 4 ingrediënten. Wat wil je nog meer?

Goddelijke chocoladetaart

Wat heb je nodig voor 1 taart?

  • 150 gr pure (suikervrije) chocolade
  • 150 gr ongezouten roomboter
  • 4 eieren
  • 6 medjoul dadels
  • Springvorm met bakpapier

Hoe maak je de chocoladetaart?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Ontpit de dadels en zet ze even in een laagje kokend water. Pureer ze vervolgens. Smelt de chocolade en roomboter au bain marie. Als het gesmolten is, voeg hierbij dan de gepureerde dadels en meng. Laat het chocolade mengsel even afkoelen. Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Meng de dooiers door het chocolademengsel en schep hier dan het eiwit door, tot een luchtig beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart eerst 15 minuten op 170 graden. Zet de taart daarna nog 20 minuten in de oven op 160 graden. Als je de taart uit de oven haalt, lijkt de taart nog niet helemaal gaar. Dit komt goed als je de chocoladetaart helemaal laat afkoelen! Je haalt er ongeveer 8 stukken uit.

Liefs jacky