Strawberry-ricotta pannenkoeken

Als je dikke pannenkoeken wilt maken, kunnen ze al snel te droog worden. Als je ze met ricotta maakt, worden ze nooit droog, maar heerlijk smeuïg! Naast dat het een feestje is om deze pannenkoekenstapel als ontbijt te eten, zorgt dit ontbijtje ook voor een goede start van de dag: vetten, koolhydraten, eiwitten en fruit. Alles wat je nodig hebt!

Wat heb je nodig (voor 2 porties)?

  • 180 gr ricotta
  • 50 gr tarwebloem
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • Snufje zout
  • Stevia naar smaak
  • 1/2 banaan
  • Handje diepvries aardbeien
  • Bakspray

Hoe maak je het?

  • Doe de ricotta, bloem, ei, eiwit, zout en stevia in een kom en meng tot een dik en glad beslag. Voeg eventueel een scheutje water toe als het beslag te dik is
  • Bak kleine ronde pannenkoekjes van het beslag totdat ze aan beide kanten goud-bruin zijn. Het kan wel even duren voordat ze gaar zijn, zet het vuur dus niet te hoog!
  • Doe ondertussen de bevroren aardbeien in een steelpannetje en warm op
  • Prak ze vervolgens fijn tot een dikke saus
  • Stapel de pannenkoeken en giet de aardbeiensaus erover
  • Maak eventueel af met wat stukjes banaan

Per portie:
Calorieën: 333
Vet: 15,6 gram
Koolhydraten: 29,8 gram
Eiwitten: 17,2 gram
Vezels: 1,7 gram

 




1 Comment

Ricotta-havermout wafels juni 5, 2018 at 6:26 pm

[…] aan een simpel wafel receptje, voor een lekker en voedzaam ontbijtje. Eerder maakte ik al de strawberry-ricotta pannenkoeken en als je pannenkoeken van ricotta kunt maken, kan je er ook wafels van maken! Ga jij het ook […]

Comments are closed.