Nutella karamel taart – CHEAT OF THE WEEK

nutella karamel taart

OMG deze nutella karamel taart is toch wel weer een fantastische cheat al zeg ik het zelf. Je kunt hem net zo goed direct op je heupen plakken, maar waard is hij het zeker wel. Want deze taart is echt GODDELIJK. Dat hoef ik je vast niet uit te leggen.

Een koekjes bodem, met nutella vulling en een karamel laagje eroverheen. En je hoeft de taart niet eens te bakken, ideaal. Ga jij hem maken?

Wat heb je nodig voor deze taart?

  • 250 gr digestive biscuits
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 100 gr nutella
  • 250 gr philadelphia (light, om toch nog wat calorieën te besparen ;))
  • 100 gr karamel fudge
  • Blender of keukenmachine
  • Springvorm (19 cm)

Hoe maak je de nutella karamel taart?

Doe de roomboter een half minuutje in de magnetron zodat deze zacht wordt. Doe dan de biscuits in de blender of keukenmachine, samen met de roomboter en meng. Dit wordt je bodem. Druk de bodem in de springvorm zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn. Dit kan je het beste doen met de bolle kant van een lepel. Nu is het tijd voor de nutella laag. Doe de philadelphia en de nutella in een kom en meng goed door elkaar. Verdeel het nutella-mengsel over de bodem en zet de taart nu een half uurtje in de koelkast. Smelt ondertussen de fudge in een pannetje totdat deze vloeibaar is geworden. Let op! Blijf roeren, want de fudge brand snel aan. Giet dit over de nutella laag en zet de taart dan nog minstens 3 uur in de koelkast, totdat de nutella en de karamel opgestijfd is.




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close