Lemon poppyseed cheesecake

Iedere ochtend cheesecake als ontbijt.. Klinkt goed toch? De kwark en huttenkase zorgen ervoor dat deze cheesecake veel eiwitten bevat. Dit keer koos ik voor de smaak lemon poppyseed, en van mijn favorieten!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 140 gr volkorenkoekjes: 17,5
  • 50 ml gesmolten kokosolie: 6,25
  • 1 ei: 0,38
  • Springvorm bekleed met bakpapier
  • Blender of keukenmachine

Voor de cheesecake laag:

  • 300 gr magere kwark: 37,5
  • 200 gr huttenkase: 25
  • 25 gr kokosmeel: 3,1
  • 25 gr tarwebloem: 3,1
  • 35 gr honing: 4,3
  • 2 eieren
  • 10 ml citroensap
  • 3 el maanzaad
  • Blender of keukenmachine

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Begin met het maken van de bodem. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de blender of keukenmachine en meng totdat je een gladde, dikke massa krijgt. Druk dit in de springvorm bekleed met bakpapier. Zet even aan de kant.

Maak je blender of keukenmachine schoon en doe hier alle ingrediënten voor de cheesecake laag in. Meng glad en giet dit op de bodem. Bak de cheesecake 60 minuten en laat afkoelen voordat je hem in stukken snijdt. Je haalt er ongeveer 8 stukken uit.

Per persoon:
Calorieën: 245
Vet: 12,7 gram
Koolhydraten: 20,3 gram
Eiwitten: 11,2 gram
Vezels: 1 gram

 




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close