Kefir pannenkoeken: verfrissend lekker!

kefir pannenkoeken

Optimel heeft een nieuwe zuiveldrank toegevoegd aan het assortiment: Optimel Kefir. Kefir is een combinatie van melkzuurbacteriën en gist. Een friszure zuiveldrank met een licht tintelende smaak.

Vervang de melk in je pannenkoeken eens voor kefir en je krijgt een verrassend lekker, verfrissend recept! De aardbeien, die ik eraan toevoegde, in combinatie met de friszure smaak van kefir zorgt dat dit recept hét ideale zomerse ontbijtje (of lunch, snack of diner, net wanneer jij zin hebt in pannenkoeken) is.

Kefir is afgeleid van het woord “Keyif” en dat betekent zoiets als: “je goed voelen”. Je snapt dus dat je niet anders kunt dan blij worden van deze pannenkoeken 🙂

Wat heb je nodig (voor 4 pannenkoeken)

  • 80 gr volkoren -of tarwebloem
  • 2 eieren
  • 220 ml Optimel Kefir (smaak naar keuze)
  • Aardbeien
  • Bakspray of olijfolie

Hoe maak je de kefir pannenkoeken?

Doe de bloem, eieren en kefir in een kom en meng tot een glad pannenkoekenbeslag. Verwarm een koekenpan met wat bakspray of olijfolie en giet 1/4 van het beslag in de koekenpan. Bak een pannenkoek en herhaal dit totdat je beslag op is. Rol de pannenkoeken op en versier ze met wat aardbeien. Geniet van je kefir pannenkoeken!

Voor het hele recept:
Calorieën: 575
Vet: 14,9 gram
Koolhydraten: 71,2 gram
Eiwitten: 33,3 gram
Vezels: 5,4 gram




Close